Giampaolo pred novim angažmanom?
EPA

Giampaolo pred novim angažmanom?

Bivši trener Milana Marco Giampaolo neće, čini se, biti još dugo bez angažmana.

Giampaolo je ljetos došao u Milan s velikim očekivanjima, ali četiri poraza u prvih sedam utakmica i jako blijede igre Rossonera donijele su mu na koncu otkaz.

Ipak, posljednje informacije iz italijanskih medija, govore kako bi Giampaola od ljeta mogli ponovo gledati u Serie A. Za njegove usluge je zainteresovan Udinese, čiji tehnički direktor Pierpaolo Marino namjerava uskoro sjesti za stol sa 52-godišnjim stručnjakom kako bi mu izložio svoje ideje i ponudio saradnju.

S obzirom da je u Italiji takvo pravilo da jedan trener ne može voditi dva različita kluba u istoj sezoni, posao s Giampaolom bi mogao biti relizovan tek naljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Luca Gotti, koji je zamišljen kao privremeno rješenje, najvjerovatnije će ostati na klupi do kraja sezone", navodi Calciomercato.com scenarij koji bi se desio ukoliko Giampaolo prihvati ponudu.

Giampaulu se sigurno neće žuriti, pogotovo iz razloga što Milan ima obavezu da mu daje plaću zagarantovanu ugovorom sve dok ne pronađe novi angažman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti