Udinese nakon dva teška poraza slavio protiv Genoe, Brescia nastavila sa očajnom formom
Udinese je prekinuo niz od dva poraza

Balotelli je pogodio za Bresciju, ali to nije bilo dovoljno

Udinese nakon dva teška poraza slavio protiv Genoe, Brescia nastavila sa očajnom formom

S. Pašalić, foto: EPA

Genoa je 11. kolu Serije A ugostila na svom terenu Udinese, a gosti su na kraju slavili sa 3:1.

Bila je ovo utakmica dvije ekipe koje nisu u najboljoj formi u posljednje vrijeme i koje se nalaze u donjem dijelu tabele pa se radilo o velikom ulogu.

Početak je protekao dosta izjednačeno, a domaći su prvi stigli do vodstva i to u 22. minuti kada je Goran Pandev postigao gol za 1:0.

Ipak, gosti su samo deset minuta kasnije stigli do izjednačenja nakon što je De Paul bio strijelac gola.

U nastavku su također obje ekipe imale svoje šanse da stignu do vodstva, a Udineseu je to uspjelo u 87. minuti kada je Ken Sema postigao gol.

Konačnih 3:1 je postavio Lasagna u 95. minuti pa je tako Udinese nakon dva teška poraza konačno upisao pobjedu. Mato Jajalo nije igrao za goste zbog žutih kartona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona je na svom terenu slavila protiv Brescije sa 2:1, a golove su za domeće postigli Salcedo Mora i Pessina, dok je Balotelli postigao sjajan gol za goste.

Lecce i Sassuolo su odigrali 2:2. Domaći su poveli golom Lapadule, a Toljan je izjednačio na 1:1. Falco je donio domaćima novo vodstvo, a Berardi je pogodio za konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi