Gasperini pokazao skromnost nakon osvajanja Evropske lige: "Ne budi blesav"

Trener Atalante

Gasperini pokazao skromnost nakon osvajanja Evropske lige: "Ne budi blesav"

Eldar Ganibegović

Atalanta je večeras osvojila svoj prvi evropski trofej u historiji, a svakako da je bilo zanimljivo čuti šta ima za reći Gian Piero Gasperini, trener tima iz Bergama.

Večeras je u Dablinu igrano finale Evropske lige. Atalanta je rezultatom 3:0 slavila protiv Bayer Leverkusena i osvojila trofej.

Tim iz Bergama je do trijumfa vodio Lookman koji je postigao sva tri pogotka, a naravno da prezadovoljan može biti Gian Piero Gasperini, trener ovog tima.

"Mislim da smo u historiji, ali način na koji smo pobijedili je bio izvanredan. Ponovili smo nastupe protiv Liverpoola i Lisabona, Sporting je osvojio svoju ligu, Liverpool je bio na vrhu Premier lige kada smo tamo otišli, Bayer Leverkusen je apsolutno dominirao Bundesligom", rekao je Gasperini za Sky Sport Italia.

"Moram da se zahvalim momcima, njihov nastup je bio neverovatan", dodao je.

Nije se očekivalo da će Ademola Lookman početi, ali se pokazao sjajnim izborom, jer je Nigerijac postigao sva tri gola, a napad se pokazao kao najbolji oblik odbrane, zajedno s Gianlucom Scamaccom, Charlesom De Ketelaereom i Teunom Koopmeinersom od samog početka.

Oglasi

"Često igramo s trozubom, postojali su svi uslovi za to, morali smo da igramo za pobjedu u finalu. Trebalo je da napadamo, nije bilo dovoljno samo da se branimo. Znamo da su ovi timovi odlični u napadu, ne toliko kada ih prisiljavate da se brane. Svi su bili izvanredni", nastavio je Gasperini.

"Način na koji smo to uradili bio je najvažniji, zaslužili smo bez ikakve sumnje protiv ovako jakog tima. Osvajanje Evropske lige je veliki uspjeh".

"Ne mislim da sam sada bolji nego što sam bio popodne. Juventus je osvojio Kup Italije, Inter je osvojio Scudetto, ali je Bologna osvojila mjesto u Ligi šampiona..."

Hoće li postaviti statuu Gasperinija u Bergamu ili nazvati ulicu po njemu?

"Ne budi blesav, ima vremena za to", poručio je Gasperini novinaru.

Sead Kolašinac dobro ocijenen, Lookman igrač utakmice

Naš Sead Kolašinac igrao je u početnoj postavi. Izašao je nakon prvih 45 minuta i dobio je ocjenu sedam, što je treća najveća ocjena u timu Atalante.

"Snažan učinak u prvom poluvremenu bivšeg igrača Arsenala, koji je dobio sedam duela i pomogao da se stvari drže pod kontrolom nazad", piše Football Italia.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ederson je dobio osmicu, a, jasno kao dan, Lookman desetku uz opis:

"Očigledna zvijezda večeri. Nigerijski napadač je postigao prvi hettrik u finalu Lige Evrope i doveo Atalantu do slave. Historijski impresivna predstava."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi