Gian Piero Ventura pronašao novi angažman: U pitanju je klub koji još nema ni 0 bodova

Prenosi Sky Sport

Gian Piero Ventura pronašao novi angažman: U pitanju je klub koji još nema ni 0 bodova

Nekadašnji selektor reprezentacije Italije Gian Piero Ventura pronašao je novi angažman, prenosi Sky Sport.

Ventura je prije nešto manje od godinu dana Italiju zavio u crno jer sa reprezentacijom nije uspio da izbori nastup na Mundijalu u Rusiji pošto je izgubio u baražu od Švedske.

Od tada je bez posla, ali je ekipa Chieva odlučila da mu ukaže povjerenje i on će uskoro biti ozvaničen kao novi trener ovog kluba. Navodno je italijanski stručnjak potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom iz Verone.

Chievo je imao katastrofalan početak sezone i trenutno je posljednji na tabeli u Seriji A jer ima samo dva boda nakon osam odigranih kola. Preciznije rečeno, Chievo ima -1 bod pošto je sezonu počeo sa deficitom od tri boda. Dakle, Ventura će imati vrlo težak zadatak da ekipu ostavi u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 70-godišnji stručnjak je tokom karijere vodio brojne ekipe, a najpoznatije su Sampdoria, Udinese, Napoli, Torino i reprezentacija Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi