Otac i djed okorjeli mafijaši, on mašina za golove: Izveo je još jedno čudo na terenu
Gianluca Scamacca igra zaista fenomenalno (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Scamacca

Otac i djed okorjeli mafijaši, on mašina za golove: Izveo je još jedno čudo na terenu

Midhat Šljivak

Ekipa Atalante plasirala se u finale Kupa Italije pobjedom nad Fiorentinom od 4:1, a glavna priča je nevjerovatni napadač tima iz Bergama Gianluca Scamacca koji je odigrao još jednu čudesnu utakmicu.

Gianluca Scamacca igra odličnu sezonu u dresu Atalante. 25-godišnjak je napravio pravi potez povratkom u Italiju nakon neuspješnog izleta u Englesku i igra zaista odlično.

Njegovi golovi su ove sezone zaista spektakularni. Zabio je protekle noći i protiv Fiorentine, a način na koji je to učinio je impresivan.

Prethodno je i u prvom poluvremenu Scamacca postigao čudesan gol. Nažalost, on je poništen i kod nas bi se reklo da je grehota poništiti ovako nešto.

Na kraju je Atalanta pobijedila Fiorentinu s 4:1 i prošla je u finale. Scamacce u najbitnijem meču sezone za tim iz Bergama neće biti jer je dobio žuti karton koji ga suspenduje i to će svakako biti velika šteta za ovaj tim.

"Strašan strijelac. Dobra stvar što je suspendovan za finale", riječi su navijača Juventusa koji im je protivnik.

Oglasi

Scamacci je pogodak protiv Fiorentine ukupno 15. u ovoj sezoni. Zabijao je zaista spektakularne golove i nema dileme da bi neko od velikana nakon svega mogao pokucati na njegova vrata.

Otac i djed mafijaši, on ne želi čuti za njih

Gianluca Scamacca ima poprilično zanimljivu životnu priču. Odrastao je uz majku i sestru s obzirom na to da je otac zbog problema sa zakonom često bio odsutan.

Otac Emiliano i djed Gianluca često su bili iza rešetaka. Imali su svoje poslove zbog kojih su imali posla sa italijanskim vlastima.

Gianluca se odavno distancirao od njih. Nije želio da ima bilo kakve veze s tamnom stranom porodice.

"S tim osobama sam dugi niz godina prekinuo sve vrste veza. Još jednom ponavljam da sam odrastao uz mamu i sestru i da su one za mene moja porodica. Niko drugi", napisao je Scamacca prije nekoliko godina.

25-godišnji fudbaler vratio se na veliku scenu. Definitivno nije trebao ni ići iz Italije, ali na greškama se uči i nema dileme da će s ovakvim nastupima i golovima uskoro obući dres nekog od velikana.

On je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Lazija, zatim je igrao za mlade timove Rome, PSV Eindhovena, Sassuola. U ovom timu je i debitovao u seniorskom fudbalu, a nastuao je još za Cremonese, Zwolle, Ascoli, Genou i West Ham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi