Dok se Džeko dvoumi, Inter već našao zamjenu

Na meti Italijan

Dok se Džeko dvoumi, Inter već našao zamjenu

E. Škorić

Još je jeasno ostaje li Edin Džeko u Interu i naredne sezone, s obzirom na to da još nije dogovoren produžetak saradnje.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ima s Interom ugovor do ljeta. Iako je bilo ranijih razgovora na tu temu, još formalno nije dogovoren nastavak saradnje.

La Gazzetta dello Sport navodi da je Inter predložio jednogodišnji ugovor napadaču, koji trenutno namjerava potpisati dvogodišnji ugovor. Igračeva pratnja i Inter sastali su se ranije ove godine kako bi izvijestili o situaciji.

Džeko ima volju igrati u Sjedinjenim Državama u budućnosti, ali vjeruje da još uvijek može igrati za vrhunske klubove u Evropi.

Ako se strane ne dogovore, Inter će tražiti zamjene i Gianlucu Scamaccu vide kao jednog. Italijanski reprezentativac je neko koga Inter duže vrijeme prati.

Njegova situacija u West Hamu trenutno je komplicirana, ali želi privući pozornost Roberta Mancinija za Azzurre. Zbog toga bi transfer u Inter mogao postati mogućnost.

Financije potencijalnog transfera još se ne mogu utvrditi, ali bi obje strane mogle biti voljne da se posao ostvari tokom ljetnog prijelaznog roka. Inter će ipak prvo čekati da vidi razvoj situacije sa Džekom, a nakon toga donijeti konačnu odluku.

195 centimetra visoki napadač (24) odigrao je 25 mečeva u dresu Wes Hama ove sezone i postigao je sedam golova, ali nije prvi izbor u napadu Čekićara koji igraju osminu finala Evropske lige večeras protiv AEK Larnace našeg Kenana Pirića, a u Premier ligi se nalaze 16. mjestu sa 23 boda i tek su bod od opasne zone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, eventualnim ispadanjem izgubili bi definitivno Scamaccu, ali i mnoge druge zvijezde koje teško da bi prihvatile nastupe u 2. rangu engleskog nogometa, odnosno Championshipa.

Scamacca je u West Ham došao Sassuola, a igrao je još za Genou, Ascoli, Zwolle i Cremonese, dok je prethodno zanat pekao kao omladinac Rome i PSV-a.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi