Legenda koja boluje od raka: "Bojim se smrti, ali uzbuđen sam da vidim šta će biti"

Italijan se nikako ne uspijeva izliječiti

Legenda koja boluje od raka: "Bojim se smrti, ali uzbuđen sam da vidim šta će biti"

E. Škorić

Koordinator italijanske nogometne reprezentacije i nekadašnji reprezentativac te zemlje, Gianluca Vialli, govorio je o svojoj stalnoj borbi s rakom.

Ovaj 57-godišnjak bio je napadač Cremonesea, Sampdorije , Juventusa i Chelseaja do umirovljenja 1999. godine.

Nastavio je da radi kao trener u Chelseaju i Watfordu, a od 2019. godine pomoćnik je Robertu Manciniju u reprezentaciji Italije s kojom je osvojio EURO 2020.

Nastavlja se boriti protiv raka i priznaje da se boji smrti.

"Bojim se smrti, naravno, i ne znam šta se događa s druge strane kada se svjetlo ugasi, ali na neki način sam uzbuđen što ću otkriti šta se događa", rekao je Vialli.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

“Postoji tjeskoba da ne mogu završiti sve stvari koje želim raditi, ali to pomaže i vama da cijenite i razumijete život. Osjećam se vrlo sretno", dodao je.

Vialli je odigrao veliku ulogu u inspirisanju igrača Azzurra tokom Eura prošlog ljeta, djelujući kao pouzdanik, mentor i vodeći timske razgovore zajedno s trenerom Mancinijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti