"Obećao sam roditeljima da neću umrijeti prije njih"

Vialli (55) preživio borbu s rakom

"Obećao sam roditeljima da neću umrijeti prije njih"

Edmir Škorić

Nekada slavni italijanski nogometaš Gianluca Vialli pobijedio je opaku bolest i smatra da je dobio priliku za novi početak.

Viallij je početkom prošle godine otkriven rak pankreasa, ali se za sada izborio s opakom bolešću. Odlučio je napisati knjigu o svom životu, koji je itekako uzbudljiv i zanimljiv, a želi sada, kako kaže, inspirisati ljude i zbog toga je uporan da istraje do kraja.

Uostalom, dao je obećanje roditeljima da neće umrijeti prije njih. Njegov otac ima 90, a majka 85 godina...

"Svečano sam obećao svom ocu. Rekao sam mu da neću umrijeti prije njega i mame. Moj otac ima 90 godina, a majka 85 godina. Smatram se izuzetno sretnim što ih još imam. Sada kad sam roditelj, znam da ne može biti ništa bolnije od gubitka djeteta. Bilo je obećanje. Nisam htio da oni... Pokušavam da budem nesebičan", kazao je Vialli.

'Naravno, želim živjeti onoliko dugo koliko mogu, ali definitivno nisam želio da oni prođu kroz bol zbog gubitka djeteta. To je bio jedan cilj koji sam sebi postavio: nadživjeti roditelje. Bilo je dobro za njih, ali i meni je to bio cilj koji mi je dao snagu i želju da budem još pozitivniji i učinim sve što je moguće kako bih ostao živ", dodaje nekadašnji igrač Sampdorije, Chelseaja i Juventusa.

On je naglasio da se ne smatra posebno hrabrim i da jednostavno "čovjek nema izbora u takvim situacijama", ali tvrdi da mu je posljednje na pameti bilo da kuka i da se pita zašto je upravo on jedan od nesretnih ljudi koji su pogođeni bolešću od koje se teško liječi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam želio razmišljati na taj način jer ne bi bilo fer. Svima se dešavaju loše stvari i svi se na svoj način borimo u životu", dodao je 55-godišnji Vialli.

Vialli je nakon igračke karijere radio kratko i kao trener u Engleskoj. Vodio je Chelsea i Watford, a 15-ak godina radio je kao sportski analitirač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi