Legendi se vratio rak: "Nosim široku odjeću da me ne pitaju..."

Vialli nije do kraja pobijedio opaku bolest

Legendi se vratio rak: "Nosim široku odjeću da me ne pitaju..."

Edmir Škorić

Bivši sjajni nogometaš Gianluca Vialli (57) objavio je da se po drugi put u posljednjih nekoliko godina suočava s rakom.

Legenda Chelseaja uspjela je dobiti prvu bitku s opakom bolešću, no nije se riješio neželjenih problema.

Bivšem italijanskom reprezentativcu je 2017. dijagnosticiran rak gušterače, no 2020. je pun nade objavio da se osjeća jako dobro i da je pobijedio u borbi protiv strašne bolesti.

Vialli je postigao 40 golova u 78 nastupa za Chelsea otkako se pridružio iz Juventusa 1996. godine. Bivša evropska zvijezda radila je s Robertom Mancinijem u italijanskoj reprezentaciji, koja je ove godine postala prvak Evrope, nakon što je na penale pobijedila Englesku.

Ovih dana Vialli je priznao da su mu se zdravstveni problemi vratili i ne daju mu mira. Dao je nekoliko riječi novinarima u Londonu tokom predstavljanja knjige. Vialli je priznao da je dobro, ali njegov put još nije završio.

“Neželjeni gost, kako ga ja zovem, još je tu sa mnom. Tumor je još uvijek tu. Ponekad primijetite više, ponekad manje. Nastavit ću se boriti jer želim biti ovdje mnogo godina od sada. Želim da me podržavate još dugo vremena. Dobijam snagu od porodice, od prijatelja, od svih koji mi daju hrabrost. Ne mogu im se dovoljno zahvaliti", rekao je Vialli.

On je u posljednje vrijeme vidno smršao zbog zdravstvenih problema, a ističe da je počeo da nosi širu odjeću kako bi izbjegao neugodna pitanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši nogometaš u braku je s Catheryn, Engleskinjom s kojom ima dvije kćeri, Oliviju i Sofiju, koje su uz njega u ovim teškim godinama.

U karijeri je nastupao za Cremonense, Sampdoriju, Juventus i Chelsea, a za Italiju je dao 16 golova na 59 mečeva.

Top Komentari

user13
user13
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi