Enzo Maresca se vraća u Italiju i preuzima kultni klub

Nakon epizode u omladinskim kategorijama Manchester Citya

Enzo Maresca se vraća u Italiju i preuzima kultni klub

H. Zilić

Italijanski sturčnjak Enzo Maresca napušta Manchester City.

Maresca je vodio U23 ekipu Citya, bio je i trener u Akademiji tima sa Etihada, a sada se vraća na Apenine.

Maresca će potpisati ugovor do 2024. godine sa ekipom Parme.

Prvi zadatak će biti da proba Mljekadžije ekspresno vratiti u Seriju A, nakon što su ove sezone vrlo loše odigrali sezonu i ispali u Seriju B zajedno sa Crotoneom i Beneventom.

[facebook]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1397827206089486336[/facebook]

Za Marescu će to biti prvi "pravi" trenerski posao. Prije Citya bio je asistent u Ascoliju, Sevilli i West Hamu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U igračkoj karijeri najveći trag je ostavio u Sevilli za koju je u periodu od 2005. do 2009. godine skupio 96 nastupa i upisao 13 golova. Igračku karijeru je počeo daleke 1991. godine u Milanu, a posljednji klub mu je bila Verona, gdje je i završio karijeru 2017. godine nakon čega se bacio u trenerske vode.

Interesantan je podatak za Marescu oko selekcije Italije. Dok je bio igrački aktivan Maresca je igrao za sve mlađe selekcije Italije od U15 do U21 i jedan je od rijetkih igrača koji se može pohvaliti tom statistikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi