On ne namjerava stati: Buffon otkrio gdje će nastaviti karijeru

Transfer na drugi kraj svijeta

On ne namjerava stati: Buffon otkrio gdje će nastaviti karijeru

E. Ganibegović

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon nema namjeru stati.

Talijan sljedeći mjesec puni 44 godine, ali još uvijek ima želju za fudbalom i redovnim igranjem.

On se vratio u svoju Parma prošlog ljeta, a sada je najavio novi transfer i to na drugi kraj svijeta.

U razgovoru za TUDN, Buffon je rekao:

"Volio bih igrati u Meksiku ili Sjedinjenim Državama, ali već bih stao da sam imao Ligu prvaka. Volio bih igrati tamo, to su iskustva koja bih volio isprobati, ali vidjet ćemo šta će biti od svega."

"Ako me pitate šta ću raditi u budućnosti, istina je da još ne znam hoću li biti menadžer ili trener. Poznavajući me, ono što sada želim jest nastaviti napredovati", dodaje Buffon i zaključuje:

"Neosvajanje Lige prvaka održava moj natjecateljski duh živim. Možda bih se, da sam osvojio Ligu prvaka, već povukao, jer ne bih imao važnijih ciljeva."

Buffon je osvojio 28 trofeja u svojoj karijeri, uključujući Svjetsko prvenstvo, ali mu je izmakla medalja prvoplasiranog u Ligi prvaka. Golman je u natjecanju završio kao drugoplasirani u tri navrata, a posljednji put 2017. godine.

Godinu dana nakon tog poraza čak se preselio u Paris Saint-Germain kako bi se pokušao dočepati željenog trofeja, ali je napustio Francusku samo s trofejem pobjednika Ligue 1.

Ove sezone je za Parmu Buffon branio u 18 utakmica, a šest puta je svoju mrežu uspio sačuvati netaknutom.

Top Komentari

Jasminn
Ovaj ce igrati do 65, napuniti 40 godina radnog staza, pa predati papire za penziju. A u 65toj ce igrati za nekog treceligasa u Kineskoj ligi Brate hajde u penziju sjecam te se kao top 3 golmana u svoje vrijeme...ubijas to ime sa ovakvim potezima
5 0
user1623760677
ovaj lik je naporan degutantan i antipatican
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi