Buffon: Da sam osvojio Ligu prvaka vjerovatno bih davno otišao u penziju
FOTO: EPA

Ne napušta ga takmičarski duh

Buffon: Da sam osvojio Ligu prvaka vjerovatno bih davno otišao u penziju

H. Zilić

Legendarni Gianluigi Buffon ne razmišlja o penziji.

Buffon uskoro puni 44. godine i ove sezone brani u Parmi gdje je imao nekoliko odličnih partija u Seriji B.

Većina su pomislila da je ova sezona u Parmi i posljednja za legendarnog Buffona, ali on ima potpuno drugačije planove.

"Volio bih braniti u SAD-u ili Meksiku, tamo se fudbal dosta razvio, bio bi to jedan izazova u karijeri", rekao je Buffon, zatim nastavio:

"Ne rzamišljam o penziji. Lijepo mi je, uživam, mislim da ću još braniti. Da sam osvojio Ligu prvaka vjerovatno bih davno otišao u penziju, a ovako u meni još nešto budi taj takmičaski duh."

Buffon je u svojoj karijeri osvojio sve što se može osvojiti osim Lige prvaka, a igrao je čak tri finala sa Juventusom. Probao je i jednu sezonu u PSG-u, ali i to je neslavno završilo. Povezivao se sa još nekim velikanima evropskog fudbala, međutim Liga prvaka će vjerovatno ostati nedosanjani san za legendarnog italijanskog golmana.

Top Komentari

King_Kenny
...ti si se vratio da na silu oboris rekord Maldinija po broju nastupa...sreca pa je Maldini gospodin,a Milan veliki klub,inace mogao bi se i on sada vratiti u Milan da ga ubacuju sa klupe u zadnjoj minuti kad imaju povoljan rezultat da i on tebe prestigne...
1 2
GuiliDamou
Moj Gigi, da nisi sprzio svu lovu na kladaru, otisao bi ti i bez lige sampiona…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi