Gianluigi Buffon je pojasnio stvari: Zašto je dovođenje Cristiana Ronalda utjecalo na Juventus?

Stara dama izgubila svoj DNK

Gianluigi Buffon je pojasnio stvari: Zašto je dovođenje Cristiana Ronalda utjecalo na Juventus?

E. Škorić

Gianluigi Buffon (43) posljednji je bivši kolega Cristiana Ronalda u Juventusu koji govori o problemima koji su postojali u italijanskom timu nakon dolaska Portugalca.

Buffon je mišljenja da Juventus nakon dolaska Ronalda nije bio ista momčad, a igrači nisu osjećali istu odgovornost u formiranju grupe koja bi se žrtvovala na terenu.

"Juventus je mogao osvojiti Ligu prvaka u prvoj sezoni s Ronaldom. Bio sam tada u PSG-u, pa ne znam što se dogodilo i zašto nisu uspjeli. Kad sam se vratio, dvije godine sam dobro sarađivao s Ronaldom, ali mislim da je Juventus izgubio svoj timski DNK", rekao je Buffon, dodavši:

"2017. smo došli do finala Lige prvaka jer smo bili iskusna momčad, ali prije svega bila je to žestoka konkurencija za startna mjesta. Izgubili smo to nakon dolaska Ronalda".

Golman veteran trenutno brani u Seriji B za svoj nekadašnji klub Parmu, te tvrdi da je njegova budućnost neizvjesna.

"Volio bih igrati u Meksiku ili Sjedinjenim Državama. Sve je moguće u budućnosti, bilo kao igrač ili kao trener. Činjenica da nisam osvojio Ligu prvaka i dalje me motiviše. Da imam ovaj trofej , definitivno bih odustao davno", rekao je Buffon.

Oglasi

Na pitanje o najboljim golmanima u ovom trenutku, Buffon je rekao da su to Oblak, Courtois, Neuer, Ter Stegen i Donnarumma.

Buffon je odrastao u Parmi, ali je 2001. godine za 53 miliona eura prešao u Juventus, a bio je još u PSG-u između 2018. i 2019. godine.

A o Ronaldovom prisustvu u Juventusu i poteškoćama s kojima se klub suočavao govorio je i stoper Leonardo Bonucci.

“To je bila stvar, ideja da igrač, čak i najbolji na svijetu, može jamčiti pobjedu Juventusa. Ronaldova prisutnost je imala veliki utjecaj na nas. Samo trening s njim dao nam je nešto dodatno, ali u svojoj podsvijesti igrači su počeli vjerovati da je njegova prisutnost dovoljna za dobivanje utakmica. Počeli smo opadati u svakodnevnom radu, u skromnosti, u požrtvovnosti, u želji da svaki dan budemo uz svog kolegu. Mislim da smo to vidjeli posljednjih godina", rekao je Bonucci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da ste prošle sezone bacili komad drveta u svlačionicu, zapalio bi se, pošto je svlačionica bila naelektrisana", priznao je Bonucci.

Ipak, Juve je i nakon odlaska Ronalda u teškoj situaciji i već su ga otpisali od borbe za Scudetto, mada je ekipa uspjela da se s nekoliko pobjeda u posljednje vrijeme probudi i ako ništa najavi puno bolji nastavak sezone, ali bit će treneru Maxu Allegriju neophodna i pojačanja na kojima se radi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi