Gianluigi Buffon se vraća u Juventus
Apsolutna legenda italijanskog fudbala okončaće svoj boravak u Parizu nakon jedne sezone. Mnogi vjeruju kako je ovo i kraj karijere (Foto: EPA)

Dobiće mjesto direktora

Gianluigi Buffon se vraća u Juventus

Midhat Šljivak

Legendarni golman Gianluigi Buffon (41) vjerovatno napušta francuski PSG nakon samo jedne sezone.

Iako Parižani imaju opciju da 41-godišnjem čuvaru mreže produže saradnju za još jednu sezonu, vjerovatno to neće učiniti, a Buffon će kako stvari stoje završiti karijeru.

Međutim, neće legendarni Gigi otići van fudbala. Torinski Juventus u kojem je proveo gotovo kompletnu karijeru ponudilo je Buffonu direktorsko mjesto i na njemu je sada da odluči.

Buffon bi volio da još jednom pokuša osvojiti Ligu prvaka. Međutim, PSG nije spreman da nastavi dalju saradnju sa njim i već traži novog golmana, a njegov agent Silvano Martina će u narednim danima obaviti pregovore sa prvakom Francuske.

Odluka je međutim donijeta. Buffon će nakon jedne sezone napustiti PSG, a kako su mu vrata Torina uvijek otvorena, pretpostavlja se da će prihvatiti direktorsku poziciju.

Sve će se znati veoma brzo. Buffon je pred velikom odlukom o okončanju bogate karijere u kojoj je osvojio sve, osim titule Lige prvaka.

Gianluigi Buffon: Uvijek ću voljeti Juventus, ali PSG me vratio u život

Gianluigi Buffon priznao je da će Juventus uvijek biti u njegovom srcu, ali da ga je PSG vratio u život.

Buffon je proveo 17 godina u Juventusu prije nego što se prošlog ljeta priključio PSG-u i zahvalio se što su mu sklonili svu negativnost iz života.

"Moja avantura u Francuskoj je za sada prelijepo iskustvo. Ljudi možda misle da nisam ozbiljan, ali samo učenje novog jezika me diglo na veći nivo. Zašto PSG? Zato što sam im stavio na raspolaganje svo svoje fudbalsko znanje. Kada je u pitanju moja budućnost, ja još uvijek sanjam. A kada sanjate u 41. godini nađete se u mnogim situacijama", rekao je Buffon.

Buffon je ove sezone sa PSG-om osvojio titulu prvaka i tako je povećao broj trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jaje
Uvijek novih riječi na ovom portalu: dobiće
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi