Kraj za Krunića u Milanu
Foto - EPA

Rossoneri žele prodati bh. veznjaka

Kraj za Krunića u Milanu

Midhat Šljivak

Rade Krunić vjerovatno će napustiti ekipu Milana u ljetnom prijelaznom roku.

Ovaj 27-godišnji vezni fudbaler jedan je od fudbalera koje je rukovodstvo Rossonera stavilo na transfer listu i on bi mogao promijeniti klub u narednim mjesecima.

Italijanski mediji tvrde da tim sa San Sira želi u svoje redove dovesti sjajnog vezistu Udinesea Rodriga De Paula, pa će prodajom fudbalera pokušati da sakupe novac kojeg za Argentinca traži tim iz Udina.

Među onima koji bi mogli biti žrtvovani je i reprezentativac Bosne i Hercegovine i rukovodstvo Milana ga ima namjeru prodati u narednom periodu.

Krunić je član Milana postao prije dvije godine. Stigao je iz Empolija za gotovo devet miliona eura, a u italijanskom velikanu uglavnom šansu za igru dobija sa klupe.

Ove sezone bh. fudbaler je odigrao ukupno 38 utakmica i ostvario je učinak od dva gola i tri asistencije, ali bio je dio ekipe koja je izborila plasman u Ligu prvaka.

Problema oko pronalaska novog kluba Krunić ne bi trebao imati. Italijanski mediji navode kako on ima ogroman broj ponuda na stolu, a vidjet ćemo kakvu će cijenu Rossoneri za njega postaviti.

Sigurno je da ta cifra neće biti ispod devet miliona koliko je i plaćen, a treba svakako spomenuti da su interes za njega prethodnih mjeseci najviše pokazivali Torino i njemački bundesligaš Freiburg.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rade Krunić je karijeru počeo u Sutjeski iz Foče. U inostranstvu je od 2013. godine kada je otišao u srbijanski Donji Srem.

U karijeri je sjajni 27-godišnji fudbaler nastupao još za Veronu, Borac Čačak i Empoli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prinudni
Šteta će bit da ne igra ligu prvaka s Milanom. Ali ako već mora da ide bilo bi lijepo da se pridruži Demiroviću u Freiburgu
7 1
Karlosicroberto
E ebi ga, nadao sam se da će ostat, ili ovo sportsport. Ba ko i za džeku... Vićemo
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti