Donnarumma će (n)ovom izjavom dodatno izazvati bijes i gađenje navijača Milana

Golman PSG-a

Donnarumma će (n)ovom izjavom dodatno izazvati bijes i gađenje navijača Milana

E. Ganibegović

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma ljetos je iz Milana prešao u PSG.

Navijači trenutno vodećeg kluba u Seriji A taj transfer smatraju izdajom. 

Svoju prvu sezonu u dresu PSG-a provodi tako što se mijenja na golu s Keylorom Navasom, s obzirom na to da Muricio Pochettino još uvijek nije donio odluku kome da pripadne 'jedinica'.

Ono što je sigurno je da golman italijanske reprezentacije nije požalio zbog odabira prelaska u Francusku. Nakon što je prešutio rivalstvo s Navasom u intervjuima na početku sezone, ograničivši se na naglašavanje da je u PSG došao igrati, Donnarumma, u intervjuu za 'Telegraph', pružio je daljnju pozadinu o razlozima koji su ga naveli da prihvati ponudu PSG-a i odbije produžetak saradnje s Milanom.

"Gigi (Gianluigi Buffon, op. a) mi je vrlo često pričao o PSG-u, čak i kada je još igrao ovdje, a ja u Milanu. Govorio mi je o historiji kluba i grada. To mi je dodatno olakšalo izbor i zato što sam znao da me prate već neko vrijeme", rekao je Donnarumma, a onda dao izjavu koja će zaboliti navijače Milana - da nije požalio zbog svog odabira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"PSG je učinio da se osjećam važnim, odmah sam osjetio povjerenje koje su imali u mene. Više sam nego uvjeren u izbor koji sam napravio. Igram s izvanrednim saigračima i klub ima velike ambicije. Dijeljenje svlačionice s igračima poput Messija, Mbappea i Neymara tjera nas da damo sve od sebe čak i na treningu. Naravno, tu su i veliki pritisci, ali svi smo svjesni svog potencijala, pa samo razmišljamo o tome da radimo kako bismo dobro prošli u svakom natjecanju i pokušali osvojiti Ligu prvaka", zaključio je Donnarumma.

Na osvajanje Lige prvaka morat će sačekati barem do iduće sezone, s obzirom na to da ih je ove u osmini finala zaustavio Real Madrid. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adi4
Historija kluba veli cojek ccc pa milan je institucija,kakav crni psg.
11 0
user1647189634
Pa i mene bi bolilo da sam otišao iz Milana i da klub to nije ni osjetio jer je bolji golman stigao...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi