FIFA će razmatrati Wengerov prijedlog o promjeni sistema kvalifikacija
Foto - EPA

Profesor ima zanimljivu ideju

FIFA će razmatrati Wengerov prijedlog o promjeni sistema kvalifikacija

M. Šljivak

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino rekao je danas kako će ova organizacija razmotriti prijedlog Arsenea Wengera o smanjivanju broja reprezentativnih prozora tokom godine.

Wenger je nedavno predložio da se reprezentativne akcije igraju u jednom ili dva termina, kako bi se igrači potom mogli bez problema posvetiti klupskim obavezama.

"Kalendar internacionalnih utakmica je jedna od ključnih stavki na narednom sastanku. Jedno od rješenja o kojem ćemo raspravljati je da na pravi način ukomponujemo kvalifikacijske utakmice", rekao je Wenger i nastavio je:

"Umjesto da se igraju u septembru, oktobru, novembru, martu i junu, prijedlog je da se sve utakmice odigraju u jednom mjesecu ili u dva termina - oktobar i februar. Ako bi se to uspjelo dogovoriti, igrači bi mogli mirno da se posvete klubovima od marta do juna. Idealno rješenje bi bilo da se sve utakmice kvalifikacija odigraju u jednom mjececu, recimo u oktobru", istakao je Wenger i dodao je:

"Odradiš kvalifikacije i ostatak sezone si slobodan u korist kluba. Na kraju sezone opet igraš za nacionalni tim na velikim takmičenjima", istakao je Wenger.

Wenger je također istakao kako bi dobro bilo da se Evropska i Svjetska prvenstva igraju svake dvije godine.

Oglasi

Infantino je danas istakao da je spreman da podrži ovakve promjene koje je legendarni stručnjak predložio.

"Moramo biti otvoreni raznim prijedlozima i idejama. Arsene Wenger nije samo uspješan menadžer, on je profesor fudbala", rekao je Infantino i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naša tijela će raspravljati o kalendaru takmičenje jer želimo donijeti odluku u narednih nekoliko mjeseci, što prije to je bolje, kako bi se sve moglo isplanirati", riječi su prvog čovjeka FIFA.

Vidjet ćemo da li će se ove promjene zaista i desiti, ali sve su prilike da ćemo u budućnosti gledati poprilične promjene u svijetu fudbala.

Top Komentari

PeppermintSA
Nije loša ideja.
5 1
BordoBijeli
Moje misljenje je da je ovo los prijedlog.Kako misli u 2 ciklusa?Pa onda ne bi reprezntativna pauza bila jednu sedmicu vec bi bila mjesec dana.Naravno svima nama su dojadile ove pauze silne,ali ovo ne treba uvoditi jer bi onda mjesec dana citav bili bez klupskog fudbala
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi