Mali, slabi i autsajderi, ali imaju veliko srce!
FOTO: EPA

Potez za svaku pohvalu

Mali, slabi i autsajderi, ali imaju veliko srce!

Haris Zilić

Među najmanjim su evropskim državama i najslabijim reprezentacijama, ali pokazali su da imaju veliko srce pred naredne martovske akcije.

Reprezentacija Gibrlatara će 23. marta odigrati prijateljski meč protiv Grenade, a tri dana kasnije protiv Farskih Ostrva.

Oba meča će igrati na domaćem Victoria stadionu, a Fudbalski savez Gibraltara odlučio je da novac od prodatih ulaznica doniraju u humanitarne svrhe za pomoć stanovništvu Ukrajine koje proživljava ratni vihor i najteže trenutke u historiji nakon invazije Rusije na njihovu državu.

Gibraltarski fudbaleri će također učestvovati u humanitanroj akciji, a kako su naveli u tamošnjem Savezu na ovaj način žele da pokažu da su sport sportisti jednaki i da među njema političkih i drugih prepreka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi