Poslali mu avion pun šunke da ga nagovore na transfer, a on ih glatko odbio

Izabrao klub iz snova

Poslali mu avion pun šunke da ga nagovore na transfer, a on ih glatko odbio

Endin Čaušević

Francuski napadač Andre-Pierre Gignac sve je iznenadio kada je na ljeto 2015. godine odlučio da napusti Marseille i karijeru nastavi u meksičkom Tigresu.

Gignac je tada izjavio da je iz Francuske otišao kako bi pobjegao od terorističkih napada koji su se tada dešavali u njegovoj zemlji. Iako je imao ponude od nekih evropskih klubova na kraju je donio odluku da pređe u Tigres.

Iskusni 35-godišnji napadač igra već skoro šest godina s dosta uspjeha u ovom meksičkom klubu, a nedavno je produžio ugovor do ljeta 2024. godine i još uvijek nema namjeru da se vraća u Francusku.

Njegov životni san bio je da zaigra za Marseille za koji navija cijela njegova porodica i uspio ga je ostvariti 2010. godine kada je potpisao za ovaj klub. Zbog toga je odbio nekoliko drugi ponuda, a jednu i danas pamti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, tada ga je Unai Emery pokušao dovesti u Valenciju i predstavio mu je zanimljiv projekt i pokušali su ga na sve načine nagovoriti da dođe.

"Odbio sam Valenciju i Liverpool i odlučio sam da potpiše za Marseille jer je to uvijek bio moj san. Sjećam se da je Valencia poslala avion pun šunke koja je zaštitni znak u Španiji. Sve sam to odbio i agentu sam rekao da idem u Marseille", rekao je Gignac.

Top Komentari

K79
Kakav debos čuj pobjego iz Francuske zbog terorističkih napada i otišao u Mexico gdje ljudi ubijaju svakodnevno zbog 2 dolara jbt
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi