Pojačanje koje je danas predstavila varšavska Legia dovoljno govori koliko će Zrinjskom biti teško
Foto: Legia Warsaw, Janusz Partyka

Stigao Portugalac iz Stuttgarta

Pojačanje koje je danas predstavila varšavska Legia dovoljno govori koliko će Zrinjskom biti teško

Eldar Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, u Konferencijskoj ligi neće imati nimalo lagan zadatak, pa ni protiv na papiru najslabijeg protivnika u grupi. O tome dovoljno govori današnje pojačanje koje je predstavila Legia iz Varšave.

Prije nekoliko dana Zrinjski je saznao protivnike u grupnoj fazi Konferencijske lige, a to će biti AZ Alkmaar, Aston Villa i Legia iz Varšave. 

S obzirom na to da je poljski tim izvučen iz trećeg šešira, na papiru bi trebao predstavljati i tim protiv kojeg bi Zrinjski najlakše mogao do bodova, ali to u praksi definitivno nije tako.

Današnje pojačanje koje je dovela Legia klubovi u našoj ligi, pa i Zrinjski, mogu samo sanjati. U pitanju je portugalski krilni fudbaler, Gil Dias.

Oglasi

Iako mu je tek 26 godina, Gil Dias je već promijenio dosta klubova i igrao u tri od pet najjačih evropskih liga - Seriji A, Bundesligi i Ligue 1.

Seniorski fudbale počeo je igrati u B timu Brage, nakon čega je igrao za Monaco, Varzim, Rio Ave, Fiorentinu, Nottingham Forest, Olympiacos, Granadu i Famalicao, prije prelaska u Benficu 2021. godine za milion i po eura.

U januaru ove godine za milion eura ga je u svoje redove doveo Stuttgart za koji je u Bundesligi nastupio sedam puta, te ga je tim s juga Njemačke poslao na posudbu u Poljsku za 200 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Radi se o posudbi do kraja sezone, a nije poznato da li su klubovi postili dogovor o opciji ili obavezi otkupa. Ono što se zna jeste da Portugalac ugovor sa Stuttgartom ima do kraja juna 2025. godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ko uopste daje bilo kakve sanse Svinjskom...oni su se uz sretan zrijeb i olaksan sistem kvalifikacija uspjeli nekako plasirati u grupnu fazu i to je to od njih...naravno da nece osvojiti ni jedan bod protiv ozbiljnijih ekipa...pa oni su jedva one Armence prosli na penale i izgubili od Islandjana...sta uopste ocekivati od takve ekipe protiv jedne Aston Ville?...
2 9
HBSC
King kenjara imalo je i Sarajevo priliku preko olaksanog zdri****,ali jbg za njih je Torpedo Aston Villa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi