Samo je on javno prozvao Real i sudije - Ostali iz straha šute i šalju mu poruke podrške
Prvi čovjek Atletico Madrida eksplodirao je optužio je velikog rivala da je miljenik sudija (Foto: EPA)

Gil nije želio da šuti

Samo je on javno prozvao Real i sudije - Ostali iz straha šute i šalju mu poruke podrške

Midhat Šljivak

Predsjednik madridskog Atletica Miguel Angel Gil nedavno je javno optužio sudije da pomažu njihovom gradskom rivalu Realu, a kao primjer je naveo odluke u meču ovih ekipa u Kupu Kralja kojeg je Real dobio preokretom s 3:1.

Miguel Angel Gil javno je odlučio prozvati sudije i Real Madrid. Nakon poraza od Kraljeva u Kupu, prvi čovjek Atletica je izdao žestoko saopštenje u kojem nijenikog štedio.

"Drugi žuti karton za Ceballosa bio je nedvojben i po pravilima ga je trebao dobiti. Ali veliki je problem da u 71. minuti pri rezultatu 0:1 Real ostane s 10 igrača".

"Imam veliko poštovanje prema sudijama i smatram da je njihova namjera uvijek najbolja. Ali, svi koji gledaju sa strane mogu vidjeti da se uvijek dešava ista stvar. Nažalost, nikog to više ne iznenađuje".

"Stadion i boja dresa ne bi trebali utjecati na sudijske odluke. Naši igrači su osjetili posljedice pritiska na terenu", napisao je između ostalog Gil.

Nakon ove objave predsjednik Atletica je dobio ogromnu podršku. Španska Marca tvrdi da je Gilu stigla podrška sa svih strana.

Oglasi

"Nekoliko klubova, predsjednika, pa čak i novinara, pozvalo je Gila kako bi mu iskazali podršku", piše Marca i dalje navodi:

"Svi su ga pohvalili da je izuzetno hrabar jer govori ono što mnogi misle, ali se ne usuđuju reći zbog posljedica".

Ipak, dok je Gil odlučio sve javno reći, ostali se još uvijek ne usuđuju. Šute i čekaju šta će se desiti u narednim akcijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šef Atletico Madrida nije imao više strpljenja. Ne može da podnese ono što se dešava na terenu gdje je, uvjeren je, Real miljenik sudija.

Atletico ove sezone ne blista. Ispali su iz Evrope, imali su niz očajnih rezultata, a u La Ligi su na četvrtom mjestu s 34 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Prokockaju pobjedu prode Rodrygo kroz njih kao kroz sito i onda se zale na sudije hahaha
7 3
emial766
Cuj drugi zuti. Covjek gleda loptu i ne gleda igraca niti je digo visoko nogu. Znaci obicni faul dok Ssvic totalno fula loptu a ima pregled. Ssmo se provaljuje covjek
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi