Ancelottija pitali da li Modrić ide u S. Arabiju, a njegov odgovor će Hrvate baciti u trans

Jasna poruka Italijana

Ancelottija pitali da li Modrić ide u S. Arabiju, a njegov odgovor će Hrvate baciti u trans

E. Čaušević

Prethodnih dana sve više se špekuliše o tome da će Luka Modrić napustiti Real Madrid na kraju ove sezone i čak karijeru nastaviti u dalekoj Saudijskoj Arabiji, a danas je o tome na press konferenciji pričao i Carlo Ancelotti.

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da kraljevski klub neće produžiti ugovor iskusnom hrvatskom veznjaku i pored toga što Modrić i ove sezone igra na zaista nevjerovatnom nivou.

Modrić već 11 godina igra u dresu Real Madrida i mnogi su vjerovali da će tu završiti karijeru, ali ugledna Marca objavila je da su se u klubu predomislili kada je u pitanju novi ugovor za reprezentativca Hrvatske.

Također, pojavile su se informacije da će Modrić karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji i da će se pridružiti Cristianu Ronaldu u Al Nassru.

Modrić je za Real Madrid odigrao već skoro 500 utakmica i nikada nije krio želju da mu je cilj da što duže ostane u ovom klubu, pa čak da i završi karijeru u dresu Reala što bi zaista bila kruna njegove sjajne karijere.

O Modriću je danas na press konferenciji pričao i Ancelotti jer je jedan od novinara pitao da li je istina da će Modrić i Karim Benzema na ljeto napustiti Santiago Bernabeu.

Oglasi

Pored Modrića i Benzemi ugovor s Real Madridom ističe na kraju sezone i za njega se također špekuliše da bi mogao put Saudijske Arabije. Međutim, poruka koju je danas poslao Ancelotti oduševila je navijače kraljevskog kluba.

Ancelotti je otkrio svoj jasan stav kada su u pitanju Modrić i Benzema, ali i poslao je jasnu poruku čelnicima Real Madrida.

"Modrić i Benzema ne trebaju moj savjet ako već imaju ponude iz Saudijske Arabije. Samo ću reći da legende Madrida trebaju da ostanu u Madridu", jasan je bio Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do prije nekoliko mjeseci nije bilo dileme oko novih ugovora za Modrića i Benzemu, ali stvari su se očito promijenile kada je u pitanju hrvatski veznjak.

On je u očitom padu forme u posljednje vrijeme i zbog toga se špekuliše da neće ostati u Realu i pored svega što je dao za taj klub. No, Perez i društvo ne žure nigdje i konačnu odluku o novim ugovorima za ove igrače će donijeti tek pred kraj sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi