Gilardino je optimista: Fudbal će spasiti Italiju

Nekadašnji napadač Milana

Gilardino je optimista: Fudbal će spasiti Italiju

Nekadašnji italijanski reprezentativac Alberto Gilardino smatra da će fudbal spasiti stanovnike u Italiji koji će biti u teškoj depresiji kada se situacija s koronavirusom smiri.

COVID 19 je napravio pravi haos na Apeninima gdje je do sada umrlo oko 8.000 ljudi. Situacija je iz dana u dan vrlo teška i ne nadzire se kraj.

Gilardino savjetuje građanima da ostanu kod kuće i da će im se fudbaleri odužiti za to na terenu jednog dana kada se sve vrati u normalu.

"Igrao sam fudbal 18 godina, pa se teško privikavam da sam trener. Uvijek sam jako malo vremena provodio kod kuće. Sada je Italija potpuno stala, igrači terniraju kod kuće što nikako nije lako. Drago mi je što su svjesni koliko je situacija ozbiljna i svima sam poručio da ne brinu i da ćemo na terenu nadoknaditi ovu pauzu, a oni moraju da mi vrate tako što će ostati kod kuće", kaže Gilardino, koji je trenutno trener u Seriji C, i dodaje:

"Naš mentalitet se promijenio, a tek će se promijeniti. Ovo je veliki udarac za ljudsku rasu. U ovim teškim momentima moramo da budemo jaki i da naučimo kako da ustanemo. Svi će biti gladni za sportom. Vjerujte mi, fudbal će spasiti Italiju. Mnogo će značiti ljudima kada se sve ovo završi. Mi moramo da ostanemo pozitivni i da se čuvamo jer se broj oboljelih povećava svakim danom".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gilardino je tokom karijere igrao za Milan, Parmu, Fiorentinu i još nekoliko klubova te je jedno vrijeme bio standardni član reprezentacije.

Svi se zaista iskreno nadamo da će se situacija u Italiji što prije okončati kako bismo ponovo mogli da uživamo u nogometu. Taj sport neće vratiti u život samo ljude u Italiji već i u čitavoj Evropi.

Top Komentari

DenisMJ
Normalno je da ce fudbal spasiti Italiju samo se nadam da vi fudbaleri niste previse kockali u izolaciji, jer prema Casino Guru sajtu mnogo se uvecao promet online kladionicama u Italiji. Tako da, nadam se da ce sto prije da se zavrsi izolacija...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi