Gilardino završio karijeru

Kraj za sjajnog Italijana

Gilardino završio karijeru

Italijanski napadač Alberto Gilardino završio je karijeru.

Ovaj iskusni 36-godišnji napadač nekada je važio za jednog od najboljih golgetera u Seriji A, ali prošlo je mnogo mnogo godina otkad je bio u top formi.

Posljednje godine karijere proveo je u klubovima poput Genove, Bologne, Palerma, Empolija ili Pescare, a karijeru je završio u Speziji.

Najbolje dane proveo je u Milanu u čijem dresu je upisao 94 utakmice te je postigao 36 golova. Odličan je bio i u Fiorentini gdje je odigrao 118 utakmica te postigao 48 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Italije je odigrao čak 60 utakmica i upisao 19 golova, a bio je član zlatne generacije sa Mundijala u Njemačkoj 2006. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi