Gilli: Džeko je pokazao šampionski mentalitet

Nekadašnji član stručnog štaba reprezentacije BiH

Gilli: Džeko je pokazao šampionski mentalitet

Nekadašnji pomoćni trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Stephane Gilli pohvalio je napadača Rome Edina Džeku nakon što je njegova ekipa prošla u polufinale Lige prvaka.

Džeko je bio strijelac jednog pogotka u pobjedi Rme protiv Barcelone (3:0) i igrat će u polufinalu Lige prvaka, po prvi put u karijeri. Sjajanog golgeterea pohvalio je i Gilli.

"Kada danas vidim pohvale za Edina Džeku i ako se sjetimo prve sezone u Romi kada je bio izložen kritikama i kada je ismijavan...Osim njegovih golgeterskih vještina, pokazao je šampionski mentalitet", napisao je Gilli preko Twitter profila.

Podsjetimo, francuski stručnjak je bio član stručnog štaba Zmajeva u vrijeme dok je selektor bio Mehmed Baždarević, a reprezentaciju je napustio nakon incidenta poslije utakmice protiv Grčke u Zenici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi