Prosinečki oduševljen: Džeko je bio Al Pacino

Selektor BiH čestitao Džeki

Prosinečki oduševljen: Džeko je bio Al Pacino

Roma je ovih dana jedna od glavnih sportskih tema u svijetu. Rimljani su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka poraženi od Barcelone sa visokih 4:1, činilo se kako će revanš biti samo formalnost, no družina Eusebija Di Francesca je imala drugačije planove.

Talijani su na Olimpicu izveli nevjerovatan preokret i vratili Barceloni ono što je ona prošle sezone napravila Paris Saint-Germainu, a po ko zna koji put punim sjajem je blistao naš Edin Džeko, na čiji račun je pohvale sipao i selektor Robert Prosinečki.

"Evidentno je, ne samo na temelju ove utakmice, da je Edin Džeko fantastičan igrač. Kompletna njegova karijera je briljantna, a ova igra i pobjeda nad Barcelonom su samo šlag na tortu. Možda će ga sad neki još više cijeniti, ali on mora biti cijenjen i ako se ne računa ova utakmica sa Barcelonom", kazao je Prosinečki, prenose Sportske novosti, pa dodao da je cijeli tim Rome odigrao vrhunski meč.

"Roma je bila velika protiv Barcelone. Međutim, u svakom filmu imate glavne i sporedne glumce. U fudbalskom filmu na Olimpicu koji ulazi u historiju, Edin Džeko je bio - Al Pacino! Glavni glumac. Svaka mu čast, a meni je veliko zadovoljstvo imati takvog igrača u svojoj reprezentaciji."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Džeko je tako postao novi kralj Rima, skandiralo mu se nakon utakmice kao velikom i legendarnom Francescu Tottiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi