Najbolji golman EURO-a odbio Bayern! "Ma nema šanse, ako ne dobijem..."

Giorgi Mamardashvili neće da grije klupu

Najbolji golman EURO-a odbio Bayern! "Ma nema šanse, ako ne dobijem..."

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Giorgi Mamardashvili do sada se pokazao kao najbolji golman na Evropskom prvenstvu. Ponudu Bayerna, međutim, odlučio je da odbije. 

Fudbalska reprezentacija Gruzije prijatno je iznenađenje bila na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj gdje se kao debitant plasirala u osminu finala.

Uvodni poraz od Turske ih nije omeo, pa su osvojili bod protiv Češke u utakmici u kojoj su u zadnjem napadu promašili zicer za trijumf.

Zatim je uslijedio meč protiv nemotivisanog Portugala koji je ranije osigurao prvo mjesto u grupi F, pa su Gruzijci pobjedom 2:0 s četiri boda prošli dalje.

Osmina finala donijela je utakmicu protiv Španije, protiv Crvene furije se nije moglo i porazom 4:1 Gruzija je okončala takmičenje.

Giorgi Mamardashvili, golman Gruzije, imao je čak 29 odbrana na pomenute četiri utakmice i na sebe je skrenuo veliku pažnju.

Oglasi

Jasno je da će mu poslije Evropskog prvenstva cijena znatno narasti, a jedan od prvih klubova koji ga je zatražio bio je minhenski Bayern.

No, aktuelni golman Valencije, svjestan je konkurencije u vidu Manuela Neuera, pa mu se zato baš i ne prelazi u redove tima s Allianz Arene.

"Bayern Minhen i dalje ima najboljeg golmana na svetu. Prelazak tamo nije moguć. U Bavarsku bih otišao samo da igram. Ako ne dobijem minute, ne", rekao je Mamardasgvili.

Podsjetimo, Giorgi Mamardashvili je i prošlog ljeta bio veoma blizu prelaska u Bayern, no na kraju je ostao član Valencije.

Oglasi

Ovaj španski klub prvo ga je u julu 2021. godine doveo na posudbu iz Dinamo Tbilisija, kojem je u januaru 2022. platio 850 hiljada na ime obeštećenja.

Ranije u karijeri je igrao na posudbama u gruzijskim klubovima Rustaviju i Locomotive, dok je kao omladinac bio i u Gagri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od zainteresovanih klubova još se spominju Chelsea i Newcastle United i ostaje da vidimo da li će možda preći u Englesku ovoga ljeta.

Što se tiče reprezentacije Gruzije, 23-godišnji golman rođen u Tiflisu upisao je do sada 21 nastup, a Evropsko prvenstvo je sigurno bilo ispunjenje sna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije