Chielliniju više nije do slavlja, njegov agent danas otkrio šta se dešava s Juventusom

I dalje je bez kluba

Chielliniju više nije do slavlja, njegov agent danas otkrio šta se dešava s Juventusom

E. Čaušević

Giorgio Chiellini uspio je krunisati svoju sjajnu karijeru osvajanjem Evropskog prvenstva sa reprezentacijom Italije.

Chiellini je bio odličan na Evropskom prvenstvu u tandemu s Leonardom Bonuccijem, te su uspjeli s Azzurrima na kraju da dođu do trona Evrope. Azzurri su u finalu bili bolji od Engleske nakon penala, a na kraju je Chiellini podigao trofej.

Za kapitena reprezentacije Italije ovo je sigurno kruna karijere koja je stigla u posljednji trenutak. Chiellini ima već 36 godina i sigurno je da već lagano razmišlja o penziji.

Nakon što su nekoliko dana slavili osvajanje Evropskog prvenstva igrači Italije su dobili zasluženi odmor, ali Chiellini baš ne miruje jer još uvijek ne zna gdje će igrati naredne sezone.

Prije dvije sedmice Chielllini je postao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Juventusom. Iako se pisalo da sigurno ostaje u Staroj dami čini se da to nije baš tako.

Naime, italijanski mediji objavili su danas da Chiellini još uvijek nije dobio ponudu od Juventusa da produži ugovor što je itekako iznenađujuće jer želi da završi karijeru u ovom klubu.

Špekulisalo se da Chiellini ima i nekoliko ponuda iz američkog MLS-a, ali njegov agent Davide Lippi danas je to demantovao i poručio je da iskusni defanzivac još nema nikakvih ponuda.

"Ostanak u Juventusu? Prvo moraju dati ponudu, a do današnjeg dana toga nije bilo. Čekamo da nam Juventus zakaže sastanak da razgovaramo o svemu", rekao je Lippi i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio je simbol Juventusa dugi niz godina i sada čekamo da klub napravi prvi potez. Trenutno je jedini slobodan igrač reprezentacije koja je prije nekoliko dana osvojila titulu prvaka Evrope".

Ovaj 36-godišnji defanzivac ponikao je u Livornu, a u Juventus je stigao na ljeto 2005. godine iz Fiorentine za skoro osam miliona eura. Već 16 godina igra za Staru damu i bit će zaista čudno ukoliko ga naredne sezone budemo gledali u dresu nekog drugog kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Moze odigrati jos najmanje godinu na vrhunskom nivou
6 0
juve10
Šta su sa legendom Alexom uradili, ne bih me čudilo da i ode iz kluba
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi