Juventus dogovorio uslove sa Locatellijem, transfer zavisi od Sassuoloa
FOTO - EPA

Stara dama se pojačava

Juventus dogovorio uslove sa Locatellijem, transfer zavisi od Sassuoloa

A. Beganović

Italijanski reprezentativac Manuel Locatelli mogao bi u ovom prelaznom roku napustiti redove Sassuoloa.

Locatelli je pružao sjajne partije u prošloj sezoni, a sa italijanskom reprezentacijom je osvojio titulu evropskog prvaka.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa italijanski mediji pišu da ga Stara dama svim silama želi dovesti u svoje redove.

Navodno je Locatelli dogovrio uslove sa Juventusom i preostalo je još da klubovi dogovore svoje uslove kako bi se transfer ozvaničio.

Italijanski mediji pišu da će sa Juventusom ukoliko klubove dogovore tranfer, potpisati ugovor do ljeta 2026. prema kojem će godišnje zarađivati tri miliona eura.

Sassuolo očekuje da će na ime obeštećenja inkasirati oko 40 miliona eura, no nije isključeno da u transfer Juventus pokuša "ubaciti" i neke mlađe igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Juventusa za Locatellija su zainteresirani i Borussija Dortmund te Arsenal, ali njegova velika želja je zaigrati u dresu Stare dame.

Podsjetimo, u prošloj sezoni za Sassuolo je Locatelli odigrao 34 utakmice u Seriji A i pritom je postigao četiri pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_medinic_
Manuel vjeran juventusu bravo?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi