Torino je na nogama: Slijedi li veliki povratak Chiellinija?
Giorgio Chiellini mogao bi se vratiti u Juventus na neku od funkcija u klubu.

Završio je karijeru

Torino je na nogama: Slijedi li veliki povratak Chiellinija?

Eldar Ganibegović

Legendarni italijanski defanzivac, Giorgio Chiellini, završio je bogatu fudbalsku karijeru. U Torinu su na nogama jer bi mogao uslijediti veliki povratak ovog čovjeka u Juventus. 

Nakon što je dugi niz godina igrao na najvećem mogućem nivou, italijanski defanzivac Giorgio Chiellini, odlučio je da stavi tačku na svoju igračku karijeru i okači kopačke o klin.

Imao je Italijan ugovor s Los Angelesom do kraja godine, no odlučio je da kaže "kraj" nakon posljednje utakmice koju je njegov tim igrao protiv Columbus Crewa.

Nakon što je napustio reprezentaciju Italije, Chiellini je prošlog ljeta potpisao za Los Angeles kao slobodan igrač nakon 17 sezona provedenih u Juventusu.

Sada bo se mogao vratiti upravo u ovaj klub i to na neku od funkcija u klubu iz Torina. Informacije je objavio i Gianluca di Marzio.

Prema njegovim riječima, Giorgio Chiellini već ima dogovor sa Juventusom da ima ulogu u upravljačkoj strukturi tima nakon penzionisanja. Tako će se, samo godinu i po dana od odlaska iz Torina, Chiellini vratiti u Juventus i još jednom pomoći Staroj dami da osvaja trofeje.

Oglasi

Impresivna karijera Giorgija Chiellinija

Chiellini je karijeru započeo 2000. godine u Livornu, da bi nakon četiri godine prešao u Fiorentinu. Sljedeće sezone, Juventus je platio skoro osam miliona eura za njega, novac koji se kasnije pokazao više nego opravdanim.

Prošlog ljeta, Chiellini se razišao sa Starom damom kao slobodan igrač, nakon 17 uspješnih godina u crno-bijelom dresu. Bivši defanzivac je za reprezentaciju Italije upisao 117 utakmica uz osam golova.

U karijeri je osvojio dosta trofeja, a većinu u Italiji. Devet puta je bio prvak Italije, pet puta je osvajao kup ove zemlje, te pet puta Superkup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, u Sjedinjenim Američkim Državama je osvojio jedan naslov prvaka.

Kada je reprezentacija Italije u pitanju, godine 2021. bio je član generacije koja je postala prvak Evrope.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi