I dok će Modrić van Evrope, Kroos ostaje u eliti: Nijemac odabrao novi klub!

Bliži se rastanak sa Real Madridom

I dok će Modrić van Evrope, Kroos ostaje u eliti: Nijemac odabrao novi klub!

Admin Čaušević

Toni Kroos je zajedno sa Lukom Modrićem i Casemirom činio najbolji vezni red u historiji fudbala, međutim famozni trio se polako, ali sigurno razilazi. Prvi iz Reala je otišao Brazilac, a sada su na redu Hrvat i Nijemac.

U augustu prošle godine Casemiro je otišao u Manchester United za 70 miliona eura, ali i ogromnu platu od 300.000 funti sedmično, što je na kraju i presudilo da potpiše za engleskog velikana.

Nakon što im je prošle sezone isticao ugovor u Realu su odlučili da zadrže Modrića i Kroosa na najmanje još jednu takmičarsku godinu, ali kako sada stvari stoje to više neće biti slučaj.

Hrvat je izgubio mjesto startera te je češće na klupi nego na terenu i vrlo je izvjesno da će kroz nekoliko mjeseci napustiti Kraljeve poslije jedne decenije.

Isto bi se moglo desiti i Kroosu. Nijemac će vrlo izvjesno ostati u Evropi za razliku od Modrića koji se povezuje s odlaskom u MLS ili Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Ako Real Madrid odluči da ne produži ugovor sa Kroosom, Nijemac će karijeru nastaviti u Juventusu, barem tako govore informacije s Apenina.

Novinari Rai televizije izvještavaju kako je torinski klub već uspostavio kontakte sa Volkerom Struthom i počeo pregovore s Kroosom oko dolaska.

Iskusni Nijemac ne krije da ima želju završiti karijeru u Real Madridu, međutim upitno je koliko su Los Blancosi raspoloženi za njegov ostanak pošto povrede iz prošlosti uzimaju danak.

Kroos već neko vrijeme ima problema sa pubalgijom te nije u stanju da uveže dvije vrhunske utakmice u razmaku od nekoliko dana i zato u Realu razmišljaju da ga se riješe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane u Juventusu će ga sigurno dočekati širokih ruku pošto Serije A nije ni blizu zahtjevna kao što je to slučaj sa španskom La Ligom.

Nekadašnji član Elfa je istakao da karijeru želi okončati igrajući fudbal na vrhunskom nivou i to u nekom elitnom klubu, da li će to biti Juventus ili Real saznat ćemo kroz nekoliko mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi