Stigao kraj još jedne karijere: Giorgio Chiellini donio najtežu odluku
FOTO: EPA

Iskusni Italijan

Stigao kraj još jedne karijere: Giorgio Chiellini donio najtežu odluku

Haris Zilić

Stigao je kraj još jedne velike karijere. Iskusni italijanski defanzivac Giorgio Chiellini (39) najavio je kraj fudbalske karijere na kraju ove godine.

Chiellini je godinu na izmaku proveo u Los Angeles FC ekipi iz MLS-a čija je sezona nedavno završena.

Iskusni Italijan je imao ugovor do decembra 2023. godine i odlučio je da više neće razmatrati nikakve ponude i da će decembar ove godine ostati upamćen kao mjesec u kojem je završena još jedna karijera.

Razmišljao je Chiellini posljednjih dana, nije bilo jednostavno donijeti odluku, ali i kako sam fudbaler navodi svemu dođe kraj i morao se desiti ovaj trenutak.

Ostat će upamećn po sjajnim igrama u dresu Juventusa za koji je nastupao čak 17 godina od 2005. do 2022. godine, a u Juventus je došao iz redova Fiorentine, dok je karijeru počeo u Livornu daleke 2000. godine.

Oglasi

Jedan je od rijetkih fudbalera na svijetu koji je igraop za sve selekcije svoje države.

Tako je Chiellini nosio dres U15, 1U6, 17, U18, 19, U1 reprezentacije Italije i naravno nastupao je za seniorsku selekciju Azzura.

Za omladinske selekcije Italije skupio je ukuno 73 nastupa dok je za A tim skupio 117 nastupa uz osam pogodaka.

Karijera je bila izuzetno trofejna, a izdvojit će titulu prvaka Evrope sa Italijom 2021. godine, kao i devet naslova prvaka Italije sa juventusom.

Interesantno, karijeru je završio sa trofejom daleko od Evrope, sa Los Anglesom FC osvojio je MLS Kup.

Da li će Chilleini krenuti u trenerske ili neke druge vode koje imaju dodire sa fudbalom, vrijeme će pokazati.

Top Komentari

Drakulaaa
Svako dobro maestro.
0 0
Ss.ba
Veliki ratnik. Jos veci sportista. I ko bi rekao. Intelektualac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi