Chiellini poslao u WhatsApp grupu kako Agnelli krši zakon, zna se ko je sve to poslao istražiteljima

Zna se ko ga je "otkucao"

Chiellini poslao u WhatsApp grupu kako Agnelli krši zakon, zna se ko je sve to poslao istražiteljima

Endin Čaušević

Juventus ovih dana trese novi skandal nakon što je cijelo rukovodstvo ovog kluba podnijelo ostavke, a sada su počele na površinu izlaziti malverzacije koje su radili. U sve je uključen i nekadašnji kapiten Giorgio Chiellini kojeg su "otkucali" dvojica njegovih nekadašnjih saigrača.

Prije nekoliko dana fudbalsku javnost su šokirale vijesti iz Torina da je cijelo rukovodstvo iz Juventusa neočekivano odlučilo da podnese ostavku i napusti funkcije koje su imali u ovom klubu.

To se prvenstveno odnosi na predsjednika Andreu Agnellija, ali i njegove saradnike Pavela Nedveda i Maurizija Arrivabenea.

Nikome nije jasno zbog čega su oni odlučili da napuste Juventus na vanrednoj sjednici koja se desila prije nekoliko dana, ali sada stvari lagano izlaze na površinu i čini se da je situacija sve jasnija.

Glavni razlog je istraga koju je pokrenulo italijanskog tužilaštvo povodom navodnih malverzacija u Juventusu. Istraga je pokrenuta zbog lažnih finansijskih izvještaja koje su usvojili Agnelli i društvo.

Navodno, malverzacije su vršene i kada su u pitanju plate igrača Juventusa i to tokom glavnog udara pandemije koronavirusa. Tada su neki od igrača pristali na smanjenja plata, ali kroz papire nisu prikazani stvari dogovori.

Oglasi

Corriere dello Sport je danas objavio da su u sve uključeni i nekadašnji kapiten Giorgio Chiellini, ali i njegovi bivši saigrači Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio koji su navodno otkrili istražiteljima kakve malverzacije su vršene.

Navodno, Chiellini je poslao u WhatsApp grupu kopiju dokumenta na kojem se vidi kakav dogovor je potpisao s Agnellijem i kakve malverzacije su vršene kada je u pitanju isplata plate.

De Ligt i De Sciglio su tu kopiju proslijedili istražiteljima kako bi im pokazali da su čelnici Juventusa radili mimo zakona i zabranili su u tim ugovorima igračima da javno pričaju o tome.

Također, oni su pokazali i pojedine razgovore u toj grupi u kojoj su bili igrači Juventusa, te je to sada dio dokaznog materijala u ovoj istrazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kada je procurila jedna informacija o prevarama u Juventusu sada su dokazi krenuli da se pojavljuju jedan za drugim i dojučerašnjim čelnicima Stare dame se ne piše dobro.

Ipak, navijači najviše strahuju da bi na kraju Juventus mogao najgore da prođe jer se špekuliše da bi čak ovaj klub mogao biti ponovo izbačen u niži rang što bi bio ogroman udarac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi