Giovanni Simeone i Robin Olsen pojačali Cagliari

Stigli na posudbe

Giovanni Simeone i Robin Olsen pojačali Cagliari

E. Čaušević

Argentinski napadač Giovanni Simeone odlučio je napustiti Fiorentinu i karijeru će nastaviti u dresu Cagliarija.

Simeone se ovog ljeta povezivao s mnogim klubovima, ali je na kraju izabrao Cagliari. Ovaj 24-godišnji napadač će na jednogodišnju posudbu, ali Cagliari mora otkupiti njegov ugovor narednog ljeta.

Argentinac je s Cagliarijem potpisao petogodišnji ugovor i klub sa Sardinije će narednog ljeta platiti oko 16 miliona eura Fiorentini. Simeone stiže kao zamjena za Leonarda Pavlotettija koji je doživio ozbiljnu povredu koljena.

Sin Diega Simeonea ponikao je u dresu River Platea, a prije Fiorentine igrao je još za Banfield i Genovu. Također, Caglari je potvrdio da je u klub stigao i švedski golman Robin Olsen. Olsen je došao iz Rome na jednogodišnju posudbu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi