Ismijavao ga je cijeli svijet zbog očajne frizure, a danas bi svi da su na njegovom mjestu

Dosta toga se izdešavalo

Ismijavao ga je cijeli svijet zbog očajne frizure, a danas bi svi da su na njegovom mjestu

A. Čaušević

Vjerovatno ne postoji osoba na svijetu koja tokom mladosti nije napravila neku glupost zbog koje se stidi do kraja života. To je slučaj i sa čovjekom kojeg je ismijavo cijeli svijet, a danas ima sve što poželi.

S ciljem da se nikad ne zaboravi njegova promocija u prvi tim slavnog kluba napravio je neviđenu frizuru. Bilo je to prije 10 godina. Fotografija je i dan danas viralna i mnogi se nasmiju kad je ugledaju.

Zaigrati za klub za kojeg navijate je san svakog mladog fudbalera. To je bio slučaj i sa Giovaniom Simeoneom, sinom čuvenog argentinskog fudbalera i trenera Diega Simeonea.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce6IVT-vjDA/?hl=en[/instagram]

U predsezoni 2013. godine Simeone je uvršten u prvi tim River Plate, a na prvom treningu se pojavio sa vrlo vjerovatno najluđom frizurom koju je fudbal vidio, luđom čak i od čuvene Ronaldove iz 2002. godine sa Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji.

Tada 18-godišnji Simeone je izbrijao tjeme, na vrhu glave je zavezao kratki repić, dok je sa strana ostavio nešto dužu kosu. Blago rečeno bizarna frizura.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpyAFBLsrQJ/?hl=en[/instagram]

Mladi napadač se poslije toga zadržao tri godine u River Plateu te je kao 21-godišnjak stigao u Italiju. U Seriji A je promijenio nekoliko klubova.

Sjajne partije je pružao u Fiorentini i Veroni gdje je u sezoni 2021/22 postigao čak 17 golova što mu je donijelo i transfer u Napoli. U klubu sa juga Italije je trenutno na posudbi.

Ipak, to ga ne spriječava da živi svoje snove. S Napolijem će uskoro stići do Scudetta, a možda i do finala Lige prvaka. Mnogi koji su ga ismijavali zbog frizure danas bi dali sve da su na njegovom mjestu.

Još u septembru kada je postigao prvijenac u Ligi prvaka njegova priča o tetovaži sa simbolom elitnog takmičenja je obišla svijeta.

Kao 13-godišnjak je dao istetovirati grb Lige prvaka i obećao je sebi da će ga poljubiti kada postigne prvi gol u tom takmičenju. Na ispunjenje sna je čekao 15-ak godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmmlYA0Lc02/?hl=en[/instagram]

U međuvremenu se Giovanni uspio i oženiti za prelijepu Giuliju Coppini, postati milioner (bogatstvo mu se procjenjuje na 8 miliona eura), ali i ono o čemu je uvijek sanjao - vrhunski fudbaler.

Top Komentari

Tutumaca
Nesta struje nasta dreka muje
0 0
user1659566597
On je bio Meme 2016. Nisam znao da je ovo bio Simeone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi