Lukaku nezadovoljan poslovanjem kluba

Kritike na račun transfer politike Evertona

Lukaku nezadovoljan poslovanjem kluba

Romelu Lukaku, koji se sve češće spominje u kontekstu napuštanja Evertona po završetku sezone, nezadovoljan je transfer politikom ovog kluba.

Lukaku je nezadovoljan činjenicom da Everton nije mogućnosti da dovede adekvatna pojačanja koja bi omogućila ovoj ekipi da se pridruži borbi za neki od trofeja u Engleskoj, ali i na međunarodnoj sceni.

Belgijanac je, kako prenosi Sky Sport, izjavio da cijeni historiju svog trenutnog kluba, ali da želi osvajati trofeje i po tome ostati upamćen.

"Ne možete ostati upamćeni po postizanju golova, želite biti upamćeni po osvajanju trofeja. Morate razmišljati o tome kako ovaj klub može rasti, kojeg igrača je potrebno dovesti kako bi se borili za trofeje", rekao je nezadovoljni Lukaku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uzmemo li u obzir da je Lukaku odbio novi ugovor koji mu je Everton ponudio, izgledno je da će ovog ljeta promijeniti sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi