Došao je u Barcelonu, ali bolje da nije: Nakon samo pola godine želi da ide

Bellerin ne igra previše

Došao je u Barcelonu, ali bolje da nije: Nakon samo pola godine želi da ide

E. Ganibegović

Hector Bellerin je ljetos stigao u Barcelonu, no već ove zime želi da ide. Xavi na njega mnogo i ne računa, a igrač želi da napravi korak dalje u svojoj karijeri.

Ljetos je Barcelona dovela nekoliko sjajnih igrača, a ispod radara je prošlo dovođenje Hectora Bellerina.

On je stigao kao slobodan igrač, no nije se previše naigrao u timu koji s klupe predvodi Xavi Hernandez.

Do sada je nastupio na samo sedam utakmica gdje je skupio 494 minute na terenu i to mu je dovoljan razlog da želi napustiti klub.

Kounde, Roberto, Araujo pa čak i Balde su ispred Bellerina kada je u pitanju izbor desnog beka u Barceloni, te je jasno da bi razlaz za obje strane bio najbolje rješenje.

Srećom po njega, ugovor mu traje samo do kraja ove sezone, pa mu ni klub vjerovatno neće stajati na putu kada je u pitanju izbor nove sredine.

Oglasi

Barcelona bi ga trebala prodati ovog januara ukoliko planira bilo šta zaraditi na njemu, a u suprotnom otići će na ljeto potpuno besplatno - kako je i stigao.

Kako prenose španski mediji, njegova želja je da se pridruži Real Betisu, no realna slika stanja je posve drugačija.

Jedini tim koji je do sada za njega pokazao interes jeste Sporting iz Lisabona, te je portugalski velikan spreman na pregovore s igračem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno ovaj tim vidi Hectora Bellerina kao idealnu zamjenu za Pedra Porra koji bi uskoro mogao da napusti klub.

Gotovo se sa sigurnošću može reći da će Bellerin napustiti klub, samo je pitanje da li ove zime ili na ljeto kada mu istekne ugovor. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi