Dembele krenuo u juriš prema golu, a zatim - katastrofa!
Nova nesreća zadesila je francuskog fudbalera iz redova Barcelone Ousmanea Dembelea

Povreda Francuza

Dembele krenuo u juriš prema golu, a zatim - katastrofa!

M. Šljivak

Ousmane Dembele morao je napustiti meč 19. kola španske La Lige između Girone i Barcelone, a nesretni Francuz je doživio povredu nakon 20-ak minuta igre.

Ousmane Dembele igra zaista odlično u posljednje vrijeme. Bio je najbolji pojedinac katalonskog tima na terenu, no ovog momka povrede jednostavno uništavaju.

Nova je stigla u meču 19. kola La Lige protiv Girone. Napadač Barcelone morao je van terena u 26. minuti i situacija je poprilično zabrinjavajuća.

Krenuo je Dembele prema golu Girone. Pokušao je pretrčati Arnaua Martineza, da bi potom samo prestao trčati i bilo je jasno da nešto s njim nije u redu.

Bol je bila jača od želje za igrom. Ubrzo je 25-godišnji Francuz zatražio izmjenu. Umjesto njega ušao je Pedri, a Dembele je razočaran sjeo na klupi.

Oglasi

Eventualna teža povreda sigurno bi predstavljala problem za katalonskog velikana jer je Dembele bio u sjajnoj formi i jedan je od najboljih pojedinaca u posljednjih nekoliko utakmica.

Ovog fudbalera su i u prošlosti povrede poprilično uništile. Zbog njih nikada nije pokazao ono što zna i često je bio van terena.

Francuskom ofanzivcu ovo je bila 28. utakmica ove sezone. Imao je jako dobar učinak od osam golova i sedam asistencija, ali sudeći po njegovom izrazu lica, na ovom učinku će ostati neko vrijeme.

Dembele je zbog povreda tokom karijere odigrao skroman broj utakmica za čovjeka koji je već šest godina u klubu. Tako je ovaj 25-godišnjak danas upisao 178. nastup i ima 40 postignutih golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nova povreda sigurno će utjecati na njega. Taman je uhvatio pravi ritam, igrao je čudesno, ali nažalost, on kao da je preplaćen na probleme sa zdravljem.

Prava je to šteta jer je Dembele zaista fenomenalan fudbaler koji je mogao pokazati znatno više, no povrede mu to nisu dozvoljavale i nikako da ih se riješi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
@ubnt2 pokazao sam zeni sta si napisao i evo natjerala me da te opet spomenem a ona se otisla okupati da te spremna doceka. Samo pazi da ne sazna ovaj tvoj @YouTalkinToMe jer on je cini mi se bas zaj****n i ljubomoran.
2 3
nakopitam
Odbijo da ucestvuje u namjestanju i glumi povredu. Brucelona i njezini huligani iz maoce na aparatima! @ubnt2 i @YouTalkinToMe vraceni sa granice zbog prevelike kolicine pirotehnike koju su im policajci pronasli. Prica se da su pjeske ipak presli granicu i na putu su za kantaloniju zajedno sa ostalima vatrenima navijacima iz BiH i okoline!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi