Girona demolirala Las Palmas: Domaći postigli pet golova za 22 minute

Prava katastrofa Las Palmasa

Girona demolirala Las Palmas: Domaći postigli pet golova za 22 minute

Fudbaleri Girone danas su očitali fudbalsku lekciju igračima Las Palmasa jer su ih pobijedili sa čak 6:0 u okviru 19. kola La Lige na domaćem terenu. 

Las Palmas igra očajnu sezonu i ovo mu je već treći poraz u nizu koji ga je ostavio na samom dnu tabele sa samo 11 osvojenih bodova. Ipak, poraz nije toliko bolan za njih koliko je bolno loše izdanje u drugom poluvremenu ove utakmice.

Domaći su u prvih 45 minuta postigli samo jedan gol i to preko Stuanija sa jedanaest metara, ali u drugom poluvremenu je uslijedila prava rapsodija.

Sve je počelo u 57. minuti kada je Olunga postigao gol za 2:0, a u naredne 22 minute gosti su primili još četiri gola. Redom su za domaće pogađali Garcia, Olunga, Portu i ponovo Olunga. Gosti su očito bili u pravom šoku i nisu uspjeli ništa da naprave kako bi zaustavili napade Girone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona se nakon ovog kola probila na 9. poziciju sa 26 bodova, dok je Las Palmas ostao posljednji sa samo 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi