Girona ostala u igri za titulu, zabio i igrač koji će biti velika prijetnja po BiH!
Girona pobjedom nad Rayom ponovo stigla na šest bodova iza Real Madrida.

Rayo Vallecano na kraju doživio debakl

Girona ostala u igri za titulu, zabio i igrač koji će biti velika prijetnja po BiH!

E. Ganibegović

Pozitivno iznenađenje ove sezone, Girona, nastavlja da sanja titulu prvaka Španije. Večeras im je vodstvo donio dečko koji će u martu biti ozbiljna prijetnja po gol Bosne i Hercegovine.

U okviru 26. kola španske La Lige Girona je večeras na svom terenu ugostila Rayo Vallecano i slavila rezultatom 3:0. Prva je to pobjeda nakon dva remija i poraza u posljednje tri utakmice.

Igrala se 27. minuta kada su domaći tražili penal. Alfonso Espino je igrao rukom, ali ništa nije dosuđeno.

Deset minuta kasnije Yangel Herrera pokušava glavom, ali brani golman gostiju i pri rezultatu 0:0 se odlazi na odmor.

Viktor Tsygankov je u 51. minuti imao sjajnu šansu kada mu je golman odbranio u situaciji jedan na jedan, ali kao da je to bila samo najava onoga što će uslijediti.

Minut kasnije Miguel Gutierrez šalje loptu u kazneni prostor gostiju, a Viktor Tsygankov pogađa za 1:0.

Oglasi

Artem Dovbyk je šest minuta kasnije propustio veliku šansu koju mu je namjestio upravo strijelac pogotka i njegov sunarodnjak.

Paulo Gazzaniga je spasio gol Girone u 72. minuti kada je zaustavio Alvara Garciju, da bi na drugoj strani sjajan bio Stole Dimitrievski u 79. minuti kada je Stuani imao šansu.

Sve je bilo gotovo u prvoj minuti nadoknade kada je za 2:0 pogodio Savio, a isti igrač pogodio je i u petoj minuti nadoknade za konačnih 3:0. 

Gosti su meč završili s igračem manje. Pep Chavarria je u 76. minuti dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Tako je Ukrajinac Viktor Tsygankov stigao do svog šestog gola u sezoni uz tri asistencije. Artem Dovbyk, njegov sunarodnjak, ima 14 golova i pet asistencija. Treći je strijelac lige i njih dvojica će biti velika prijenja po BiH 21. marta na Bilinom polju u polufinalu baraža za EURO.

Girona je druga na tabeli s 59 bodova, dva više od Barcelone i šest manje od Real Madrida. Rayo je s 25 bodova 14. i ima sedam bodova više od Cadiza koji je prvi u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovom utakmicom je i zatvoreno 26. kolo, a u narednom će Girona u goste kod Mallorce, dok će Rayo ugostiti upravo spomenuti Cadiz.

La Liga, 26. kolo:

Girona - Rayo Vallecano 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi