Čudotvorac Girone donio odluku koga će voditi naredne sezone: "Uvjeren sam"

Svi smo ovo čekali

Čudotvorac Girone donio odluku koga će voditi naredne sezone: "Uvjeren sam"

E. Škorić
Teme:

Girona je pretrpjela težak poraz na Santiago Bernabeu izgubivši s 4:0 od Real Madrida, a mnogi su nakon ovog duela zaključili da će titula ipak u Madrid, iako mali klub iz Katalonije ne odustaje od svog sna, kao ni njen sjajni i perspektivni trener Michel (48).

Girona je i pored tog poraza najugodnije iznenađenje u trenutnoj sezoni. Ovaj mali tim je drugi na tabeli i bori se za titulu iako su mu mnogi predviđali borbu za opstanak, a najviše zasluge za spektakularne partije pripadaju treneru Michelu.

Poznato je da je Michel na radaru Barcelone, koja traži nasljednika Xaviju koji je već objavio da na kraju sezone napušta Blaugranu, a on je vrlo jasan po pitanju teme o svojoj budućnosti.

"Bolji sam trener zahvaljujući ovom klubu. Quique Carcel i klub učinili su moj posao vrlo sretnim, u drugim ekipama imao sam više problema. Imam ugovor i jako mi je ugodno. Mislim da ću nastaviti ovdje. Uvjeren sam", poručuje Michel, koji je govorio o sezoni njegove ekipe i porazu od Reala.

"San se nastavlja, ali zahtjev za pobjedom u svakoj utakmici nije naš zahtjev. Ekipa ima povijesnu sezonu. Kada Barca i Real Madrid ne pobijede, to je problem, nadam se da nije tako s Gironom", priznaje Madriđanin, koji sada gleda na utakmicu na San Mamesu sa željom da njegov tim osvoji nove bodove i da "ostvari cilj", a cilj je, to ne krije, plasman u Ligu prvaka. Prvenstveno.

Oglasi

"Moramo da osvojimo 73-75 bodova da bismo ušli u Ligu prvaka. Ako ne izgubimo od Athletica, bit ćemo u dobroj poziciji", poručuje Michel i ističe da je svjestan kritika i da se naučio nositi s njima, te da ih prihvata i da je svjestan svoje odgovornosti.

48-godišnjak je prije Girone vodio Huescu i Rayo Vallecano, dok je kao igrač igrao za Rayo, Almeriju, Murciju i Malagu. Trener Girone je od ljeta 2021. godine, a ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine.

Očito je da će mnogi veći klubovi od Girone motriti Michela i htjeti ga angažovati, ali on je za sada fokusiran samo na katalonski tim i nema namjeru da mijenja sredinu, a to se skoro sigurno neće dogoditi ako na kraju sezone Girona izbori plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I to će biti veliki uspjeh, iako će neki i dalje govoriti da je realno očekivati da budu i prvaci uspoređujući ih s Leicesterom koji je prije nekoliko sezona senzacionalno osvojio naslov u Premier ligi.

Prema izvještajima španskih medija, ranije ove sezone Michel je već dobio prvu ponudu i to je bila pondua od francuskog Lyona, ali on se gospodski zahvalio sa riječima da i dalje želi biti na klupi Girone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi