Cijelu sezonu su uspješno prkosili moćnijim i bogatijim od sebe, sada im se dešava ono najbolnije

Završava li se bajka?

Cijelu sezonu su uspješno prkosili moćnijim i bogatijim od sebe, sada im se dešava ono najbolnije

A. Čaušević
Teme:

U modernom fudbalu postoji nepisano pravilo da na kraju pobjeđuju oni najmoćniji, tj. klubovi sa najvećim utjecajem i budžetom. S vremena na vrijeme se desi poneko iznenađenje, ali obično sve bude kratkog daha.

Španija je idealan primjer gdje je nezamislivo da prvak bude neki klub koji ne dolazi iz Madrida ili Barcelone. Tako je već dvije decenije. Smjenjivali su se redom Barcelona, Real i Atletico.

U takmičarskoj sezoni i više nego dostojan otpor daleko moćnijim pružala je mala Girona, ali s početkom drugog dijela sezone sjaj kluba iz Katalonije počinje da blijedi.

Girona je na posljednjih pet mečeva upisala tri poraza. Eliminisana je u Kupu Kralja, dok je u La Ligi poražena više puta nego u ostatku sezone.

Dugo je Girona držala prvo mjesto te prkosila Realu, ali izgleda da je ovaj simpatični tim počeo stizati umor i sada plasman u Ligu prvaka postaje upitan.

Oglasi

U ponedjeljak navečer na neugodnom gostovanju upisan je poraz od Athletic Bilbaao sa 3:2 te je serija mečeva bez pobjede produžena na tri.

Vodeći Real je otišao na plus šest, dok sada petoplasirani Athletic kasni sedam bodova, a do kraja je ostalo još mnogo da se igra. Čak 13 kola.

"Na San Mamesu svi gostujući timovi ispaštaju. Oni su ti koji zabijaju najviše u La Ligi i da smo igrali samo odbranu ne bismo imali šansi", kazao je trener Michel nakon tri meča bez pobjede te nastavio:

"Radilo se o tri komplikovane utakmice. Jedino protiv Reala (0:4) ti nismo bili mi. U druga dva da, i dalje smo u povlaštenom položaju. Ne kažem da smo ekipa za Ligu prvaka, ali nećemo odustati od borbe."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona je u dosadašnjem dijelu sezone kupila sve fudbalske sladokusce, ipak dojam je da bajka gasi i da slijedi gorko buđenje iz sna.

Inače, posljednji put da titula nije otišla u Madrid ili Barcelonu u Španiji se desilo još 2004. godine kada je najbolja bila Valencija.

Top Komentari

nije.suplja
Sta su ba prkosili bogatijim, ljudi filijala mancester sitija . Realno s parama ljudi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi