Na leđima 38 godina, a u nogama magija: Luka Modrić "ogadio" fudbal igraču Rayo Vallecana!

Fantastičan potez hrvatskog veznjaka

Na leđima 38 godina, a u nogama magija: Luka Modrić "ogadio" fudbal igraču Rayo Vallecana!

E. Čaušević

Real Madrid razočarao je danas svoje navijače jer je u gradskom derbiju protiv Rayo Vallecana osvojio na gostovanju samo bod odigravši 1:1. Od prve minute konačno je zaigrao i hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji je pokazao da još uvijek ima magiju u svojim nogama.

Kraljevski klub odlično je otvorio današnju utakmicu i već u trećoj minuti uspio je da povede sa 1:0 kada je Joselu zatresao mrežu Rayo Vallecana nakon što ga je odlično uposlio Fede Valverde.

Međutim, Rayo Vallecano uspio je da u 27. minuti dođe do gola. Jedan od igrača Reala igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a nakon provjere VAR snimka sudija je pokazao na bijelu tačku.

Odgovonost je preuzeo Raul de Tomas koji je pogodio za 1:1 i oduševljenje na tribinama Vallecasa.

Do kraja meča Real Madrid je pokušavao na sve načine da dođe do gola i pobjede, ali je Rayo uspio da se odbrani i osvoji veliki bod protiv gradskog rivala.

Oglasi

Nakon dugo vremena od prve minute zaigrao je i Luka Modrić koji je na terenu proveo 87 minuta. Modrić ove sezone nije previše u milosti Carla Ancelottija, ali je Hrvat danas pokazao da ga ne smije tako lako otpisivati.

Iako na leđima ima već 38 godina Modrić je danas bio među najboljim pojedincima na terenu, a jedan detalj se posebno izdvaja.

U 62. minuti Modrić je demonstrirao da još uvijek ima magiju u svojim nogama jer je sjajnom varkom tijela prevario jednog od igrača Rayo Vallecana, ali se Hrvat nije zaustavio na tome i na kraju mu je provukao loptu kroz noge.

Fantastičan potez i dribling reprezentativca Hrvatske možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je s terena izašao u 87. minuti kada je Ancelotti odlučio na teren poslati Ardu Gulera, ali ni Turčin nije uspio da pomogne kraljevskom klubu da u samom finišu dođe do pobjede.

Real je još uvijek prvi na tabeli La Lige i sada ima 62 boda, te šest bodova, ali i meč više od drugoplasirane Girone koja sutra igra u gostima u Bilbau protiv Athletica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682631652
Novinarcic ocito nije gledao utakmicu, Modric je odigrao gore nego Pjanic sto igra za repr
0 1
Amansio
Real poskušavo na sve načine, nigdje veze odradio Real trening da sačuva svoj satelit u primeri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi