Bajka katalonskog malog tima se nastavlja - igraju naljepši fudbal, Real i Barca im gledaju u leđa

Girona je opet slavila

Bajka katalonskog malog tima se nastavlja - igraju naljepši fudbal, Real i Barca im gledaju u leđa

Edmir Škorić
Teme:

U 13. kolu španske La Lige Girona je gostovala u Madridu kod ekipe Rayo Vallecano i slavila sa 2:1 nakon preokreta, pa je ostala lider na tabeli.

Girona je mali tim iz Katalonije koji radi čuda ove sezone. Svi se pitaju kada će njihova bajka prestati, ali ona traje iz sedmice u sedmicu.

Danas su u Vallecasu slavili protiv Rayo Vallecana i učvrstili svoje mjesto na vrhu tabele sa 34 boda, dok drugoplasirani Real Madrid ima pet manje i utakmicu manje. Kraljevi će večeras ugostiti Valenciju i biti pod velikim pritiskom.

Nisu danas stvari krenule dobro pi Gironu, budući da je Garcia već u petoj minuti pogodio sa bijele tačke za slavlje Rayo Vallecana, no do kraja poluvremena Girona je izjednačila, a strijelac je bio Dovbyk.

Fantastično je Girona igrala i u nastavku, kao i uvijek prezentovala napadački i lepršav fudbal, da bi Savio u 65. minuti pogodio za preokret i na kraju veliku pobjedu, 11. u La Ligi ove sezone u 13 utakmica.

Oglasi

Fudbaleri Girone na odmor i reprezentativnu pauzu odlaze kao lideri španskog prvenstva, bez obzira kako će se završiti ostale utakmice.

Girona je Cityjeva B ekipa - igraju najljepši fudbal u Španiji

Ovaj mali klub igra najljepši fudbal u Španiji ove sezone. City Football Group je kupio 44 posto dionica Girone 2017. godine, pa su tako postali dio zajednice Mansoura bin Zayeda Al Nahyana, što je dovelo do toga da u Gironu dođu razni igrači koji su ugovorom vezani za Manchester City, gdje ne mogu dobiti pravu šansu.

Već u sezoni 2017./18. Girona je prvi put u svojoj historiji ušla u La Ligu, ali se u prvoligaškom društvu zadržala samo dvije godine.

Već je u drugoj sezoni ispala natrag u Segundu i ondje se zadržala još tri sezone prije nego što se prošle godine vratila u La Ligu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je cilj bio opstanak u ligi, a oni su na vrhu tabele sa 34 boda i sa samo jednim porazom u 13 utakmica. Vodi ih sjajno Michel, bivši trener upravo Rayo Vallecana, kojeg je danas savladala katalonska ekipa.

Nakon što se okonča reprezentativna pauza, Girona će nastaviti svoj san i to domaćom utakmicom protiv Athletic Bilbaa.

Top Komentari

Gvardijan
Girona je mali grad izuzetno dobrih i gostoljubivih ljudi koji su zasluzili da imaju jedan stabilan fudbalski klub.
0 0
Drakula
Top bi bilo ovako da ostane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi