Ovako nešto se ne pamti - Sudija u La Ligi 'raskrinkan' na poluvremenu, igrač nije želio da šuti

Nevjerovatno

Ovako nešto se ne pamti - Sudija u La Ligi 'raskrinkan' na poluvremenu, igrač nije želio da šuti

Midhat Šljivak

Nevjerovatna scena dešavala se poluvremenu utakmice španske La Lige između Girone i Almerije. Fudbaler domaćeg tima David Lopez javno je prozvao sudiju Miguela Angela Ortiza i optužio ga je za vrijeđanje i ponižavanje.

Fudbaler Girone David Lopez žestoko je kritikovao sudiju meča s Alerijom Miguela Angela Ortiza. On je u intervju odlučio sve javno reći o dešavanjima na terenu.

Ovaj 34-godišnji defanzivac jasno je istakao kako sudija Ortiz vrijeđa i ponižava fudbalere na terenu.

"Ja poštujem svačiji posao, ali ovo... Ovako se ne može raditi. Ponižava stalno, vrijeđa i teško je obavljati posao u takvim uslovima", rekao je između ostalog fudbaler Girone David Lopez.

Oglasi

Ove riječi definitivno mu se neće oprostiti u rukovodstvu La Lige. Kritike upućene prema sudijama žestoko se kažnjavaju i sigurno da će i Lopez nakon ovog istupa očekivati kaznu.

Ne dešava se često da se ovakve kritike dese već na poluvremenu utakmice. Nije 34-godišnjak mogao da šuti i vidjet ćemo šta će se desiti s njim nakon ovih riječi.

David Lopez je itekako poznato ime u španskom fudbalu. Dijete je Espanyola u čijim redovima je proveo većinu karijere, da bi u Gironu stigao 2022. godine.

Pored ovih timova nastupao je za niželigaša Terrassu, te ekipe Leganesa, Huesce i Napolija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekada je važio za jednog od najboljih defanzivaca lige. Ima zaista veliko iskustvo, prošao je kroz sve i svašta i današnji nastup sudije Ortiza više nije mogao da istrpi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti