Girona je opet na vrhu tabele - trenutno je najefikasniji tim La Lige

Bajka ne prestaje

Girona je opet na vrhu tabele - trenutno je najefikasniji tim La Lige

Edmir Škorić
Teme:

Fudbaleri Girone su nevjerovatni ove sezone, a danas su u Pamploni protiv Osasune stigli do jubilarne 10. pobjede u 12. meču La Lige, pa su ponovo na prvom mjestu sa 31 bodom.

Girona je povela golom Martina u 16. minuti, ali je uslijedio preokret Osasune. Hrvatski napadač Ante Budimir postigao je dva gola i u 55. minuti je domaćin vodio sa 2:1.

No, Girona je nevjerovatna ove sezone, te je ponovo pokazala pobjednički mentalitet. U 71. minuti je preko Dovbyka izjednačila na 2:2, Tsygankov je u 80. minuti donio Gironi preokret, a Garcia u 90. minuiti riješio sve dileme oko pobjednika kada je zabio za konačnih 4:2.

Mala ekipa radi velike stvari ove sezone u La Ligi i sa 31 bodom sada je opet na prvom mjestu, dok je Real pao na drugo mjesto s tri boda manje, mada Kraljevi tek treba da odigraju svoj meč sutra protiv Rayo Vallecana.

Gironi je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a ono što je impresivno, sa 29 golova trenutno je najefikasnija ekipa u šampionatu. Dali su šest golova više i od Reala i od Barcelone i tri od Atletico Madrida.

Ovaj tim će u narednom kolu gostovati kod Rayo Vallecana te će nastojati da nastavi ludu seriju i da nastavi da sanja o tituli u koju sada niko ne vjeruje osim možda samih igrača i stručnog štaba Girone.

Njihovi nastupi podsjećaju na one Leicesterove kada je pod vodstvom Claudija Ranierija napravio senzaciju i osvojio titulu engleske Premier lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morat će Girona napraviti pravo čudo da završi ispred velikana kao što su Real Madrid i Barcelona, ali s obzirom kako sada igraju, zaista ih ne smije niko otpisati.

Uostalom, bit će njima velika stvar i ako se plasiraju u Evropu, a naročito Ligu prvaka. Za sada nisu daleko od toga, mada je ostalo još puno utakmica do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti