Giroud nakon rušenja rekorda nije mogao sakriti emocije

Otkrio šta mu je bio dječački san

Giroud nakon rušenja rekorda nije mogao sakriti emocije

Esmer Oštraković

Francuska je nakon pobjede od 3:1 protiv Poljske izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Strijelac prvog gola na ovoj utakmici bio je Olivier Giroud, te je tako sa 52 postignuta gola postao najbolji strijelac u historiji Francuske.

Druga dva gola za Francusku psotigao je Kylian Mbappe, a jedini gol za Poljsku na ovoj utakmici postigao je Lewandowski sa bijele tačke.

Prvi gol na ovoj utakmici bio je za historiju, jer ga je postigao Giroud i tako nadmašio legendarnog Thierryja Henryja.

Henryjev učinak je Giroud izjednačio protiv Australije, a danas ga je i nadmašio i tako ispisao historiju.

"Super osjećaj, Dječački san mi je bio da nadmašim Henryja. Ponosan sam na sebe. Nadam se da ću nastaviti igrati što bolje. Puno ljudi reklo mi je da ću ovo postići", rekao je Giroud, te je nastavio:

"Rekord je sada iza mene i želim dalje ići za ekipom. Izvandredno je što se sve desilo za vrijeme Svjetskog prvenstva", rekao je Giroud.

Francuzi krupnim koracima grabe ka odbrani zlata, a to je posljednji put uspjelo Brazilu i to prije 60 godina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nastavljamo svoje putovanje. Rekli smo u svlačionici šta želimo da radimo i toga se držimo do kraja", rekao je Giroud, te je dodao:

"Mi smo grupa prijatelja i to je vidljivo. Sretan sam zbog ekipe. Put ka vrhu je dug, ali mi ćemo se na kraju veseliti", završio je Giroud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi