Stvari na Apeninima se sada mijenjaju: Juventus doveo najveće i najvažnije pojačanje do sada!

Čovjek kakav je trebao Staroj dami

Stvari na Apeninima se sada mijenjaju: Juventus doveo najveće i najvažnije pojačanje do sada!

Admin Čaušević

Tri godine bez Scudetta je previše za klub poput Juventusa. U novu sezonu Stara dama ulazi u potpuno izmijenjenom sastavu, barem kada je u pitanju samo klupsko rukovodstvo. 

Juventus je devet puta u nizu bio prvak Italije, međutim u posljednje tri sezone Scudetto je završavao u rukama Intera, Milana i Napolija, a sada Bianaconeri italijansku trobojku žele vratiti na svoj dres.

Odlaskom Giuseppea Marotte koji je u međuvremenu stvorio snažni Inter je počeo pad torinske Stare dame, a sve je kulminirao prošle sezone kada je klub napustio Andrea Agnelli dok se na terenu nije izborio plasman u Ligu prvaka zbog kazne od -15 i grijeha prošlog rukovodstva. 

Međutim, nakon današnjeg ozvaničenog posla jasno je da se stavi na Apeninima mijenjaju pošto je Juventus doveo čovjeka kakav im treba već godinama.

Naime, četverogodišnji ugovor sa Juventusom je potpisao Cristiano Giuntoli koji je imenovan za novog sportskog direktora.

Oglasi

Giuntoli je posljednjih sezona bio alfa i omega za transfere u Napoliju gdje je napravio odličan tim koji je u minuloj takmičarskoj godini pokorio Seriju A.

Juventus će imati skraćen budžet i novca nema kao ranije i zato se očekuju velike stvari od Giuntolija koji ima odličan njuh za mlade i talentovane fudbalere.

"Kao dijete sam osam sati putovao u autobusu da gledam Juventus i sada mi je ovo veliko zadovoljstvo i emocije su nevjerovatne."

"Otac mi je usadio duh Juentusa i zbog toga sam mu zahvalan. Sada trebamo svi djelovati kao jedno", poručio je Giuntoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog 51-godišnjaka sigurno sada čekaju pune ruke posla, a tifose Juventusa najviše zanima šta će biti sa najvećim zvijezdama ekipe Dušanom Vlahovićem i Federicom Chiesom.

Do sada je ekipu napustilo nekoliko zvučnih imena kao što su Juan Cuadrado i Angled Di Marija, dok je iz Lillea za 11 miliona stigao Amerikanac Timothy Weah. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi