Giuseppe Rossi nakon skoro dvije godine pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u Americi

Giuseppe Rossi nakon skoro dvije godine pronašao novi klub

E. Čaušević

Iskusni italijanski napadač Giuseppe Rossi nakon skoro dvije godine konačno je pronašao novi klub.

Rossi je posljednji angažman imao u dresu Genove koju je napustio na ljeto 2018. godine, te je do danas bio bez kluba. Poznato je da su povrede uništile karijeru ovog napadača, ali Rossi još uvijek ne želi da se penzioniše.

Ovaj 33-godišnji napadač karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama i zvanično je postao igrač Real Salt Lakea. Ovaj klub je potvrdio da je Rossi prošao ljekarske preglede, te da je potpisao ugovor do kraja ove godine.

"Sretan sam što sam došao u ovaj klub. Jedva čekam da zaigram i pomognem ekipi da ostvari svoje ciljeve. MLS napreduje svake godine i uzbuđen sam što sam došao ovdje. Klub je pokazao veliki profesionalizam u pregovorima i zaista sam sretan što sam tu", rekao je Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi