I to se desilo: Giuseppe Rossi ima novi klub, već je prošao i ljekarski

Italijan se vraća fudbalu nakon dvije godine

I to se desilo: Giuseppe Rossi ima novi klub, već je prošao i ljekarski

A. Čaušević

Giuseppe Rossi je svojevremeno slovio za jedong najvećih svjetskih talenata, ali zbog ogromnih problema s povredama nikada nije uspio demonstrirati svoj puni kvalitet.

Iskusni Italijan je posljednji angažman imao u Genoi, a bez kluba je od ljeta 2018. godine. Njegovom traganju za novim angažmanom je došao kraj.

Rossi je uspješno prošao probni period u Real Salt Lakeu i MLS je naredna liga u kojoj će iskusni ofanzivac nastupati.

Navodno je ovaj 33-godišnjak već prošao i ljekarski pregled te je preostalo samo da potpiše ugovor sa klubom iz Utaha.

Rossi je najbolje igrao u Fiorentini i Villaerealu, a svojevremeno je bio član i slavnog Manchester Uniteda. U karijeri je još nastupao za Levante, Parmu, Celtu i Newcsatle United. Tokom januara se spominjao i kao moguće pojačanje SPAL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti